Jurnal de Mondial: Costa Rica scrie istorie, Olanda se califica dupa o simulare

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 30 Iunie 2014, ora 17:03
4709 citiri
Jurnal de Mondial: Costa Rica scrie istorie, Olanda se califica dupa o simulare
Foto: FIFA

Costa Rica scrie in continuare istorie la aceasta editie a Mondialului, reusind sa se califice in sferturile de finala, dupa un meci dramatic cu Grecia.

Olanda a ajuns si ea in aceasta faza a competitiei, insa a avut nevoie de un penalti inventat pentru a depasi o reprezentativa a Mexicului extrem de bataioasa.

Costa Rica - Grecia 1-1 (5-3 la penaltiuri)

Surprinzatoarea castigatoare a "grupei mortii", cea din care au facut parte trei foste campioane mondiale, a prestat un joc bun, pe alocuri foarte bun, in fata Greciei.

Asa cum toata lumea se astepta, elenii s-au cantonat in propria jumatate de teren si au incercat sa inscrie un gol izbavitor pe contraatac sau in urma unei faze fixe.

De cealalta parte, jucatorii din Costa Rica au avut posesia, au incercat sa ameninte poarta adversa si sa-si surprinda adversarii prin actiuni rapide de atac.

Golul a venit la poarta lui Karnezis in debutul partii secunde, atunci cand Brian Ruiz a plasat excelent un balon sutat mai degraba modest. Obligata sa iasa la joc, Grecia a beneficiat de eliminarea lui Duarte, din minutul 66.

Chiar si in aceste conditii, Costa Rica a rezistat pana la finalul timpului regulamentar, primind golul egalizator in prelungiri, atunci cand fundasii au comis cateva gafe incredibile.

Cum in cele doua reprize suplimentare nu s-a marcat, s-a trecut la "loteria penaltiurilor", acolo unde Costa Rica s-a impus dupa ce Gekas a ratat.

Olanda - Mexic 2-1

Olanda s-a calificat in sferturi dupa ce a primit o adevarata lectie de fotbal din partea mexicanilor.

Nord-americanii au evoluat destul de curajos in fata mult mai titratilor adversari, Giovanni Dos Santos, fostul jucator al Barcelonei, fiind principalul pericol la poarta olandeza.

De altfel, Dos Santos a deschis si scorul in minutul 48, cu un sut din afara careului la care Cillessen nu a avut replica.

Eliminati de la Cupa Mondiala la acel scor, olandezii au cautat cu disperare egalarea, insa au avut o evolutie oarecum superficiala.

Sneijder a inscris pentru 1-1 in minutul 88, cu un sut puternic din interiorul careului. N-au fost prelungiri pentru ca arbitrul a fost pacalit de Robben, care a cazut artistic in careul advers, si a acordat penalti.

Huntelaar a inscris iar Olanda s-a calificat in sferturi dupa un adevarat dus rece.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#CM 2014 meciuri rezultate, #CM 2014 analiza, #Costa Rica Grecia CM 2014, #Olanda Mexic CM 2014 , #meciuri Cupa Mondiala