Jurnal de Mondial: Care Cristiano Ronaldo?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 17 Iunie 2014, ora 15:49
4431 citiri
Jurnal de Mondial: Care Cristiano Ronaldo?
Foto: FIFA

Ziua a cincea de la Campionatul Mondial din Brazilia a mai rezolvat o dilema - Cristiano Ronaldo nu poate sa traga dupa el o Portugalie anemica.

Din evenimentele de miercuri merita notate si victoria obtinuta de Statele Unite in fata unei reprezentative a Ghanei care promitea mult inaintea turneului final, dar si punctul eroic scos de Iran in fata Nigeriei.

Iran - Nigeria 0-0

Unul dintre cele mai putin asteptate dueluri de la Mondial, intalnirea dintre Iran si Nigeria si-a respectat acest renume. A fost o partida dureros de privit pentru orice microbist, erorile, pe alocuri comice, comise de cei 22 de jucatori aducand aminte de nivelul Diviziei C din Romania.

Iranienii au dat o adevarata lovitura, si nu numai de imagine, in urma cu doi ani, atunci cand l-au convins pe Carlos Queiroz, fostul tehnician al lui Real Madrid, sa le supervizeze nationala. Acesta a observat rapid posibilitatile tehnice reduse ale jucatorilor, asa ca a adaptat singura tactica posibila in aceasta situatie - "autobuzul".

Cu toti fotbalistii masati in propria jumatate, Iranul s-a dovedit a fi o nuca mult prea tare pentru o Nigerie visatoare. De altfel, reprezentativa africana este un adevarat paradox, evoluand extrem de slab desi are in componenta fotbalisti care evolueaza la cel mai inalt nivel.

Ghana - SUA 1-2

Nationala Statelor Unite a confirmat sperantele puse in ea de specialistii in fotbal, reusind sa castige, cu destul de multe emotii, intalnirea cu Ghana. Elevii lui Jurgen Klinsmann au inceput ca din pusca si au deschis scorul la prima actiune de poarta, in minutul 1, prin Dempsey.

Africanii, care au o echipa destul de buna la acest Mondial, au incercat sa revina, constienti ca o infrangere in meciul de debut este echivalenta cu eliminarea din faza grupelor. Ghana s-a bazat insa excesiv pe unicul varf, Gyan. Acesta a fost prezent in coasta defensivei adverse, a avut cateva ocazii periculoase, insa a parut ca are nevoie de sustinerea coechipierilor.

De fapt, golul egalizator al ghanezilor a venit de la Andre Ayew la capatul unei faze colective extrem de spectaculoasa, semn clar ca africanii ar fi avut mai multe realizari daca ar fi jucat mai mult ca o echipa.

Toate stirile despre CM 2014

Din pacate pentru ei, naivitatea din defensiva i-a tradat la doar cateva minute dupa egalare, Brooks marcand golul victoriei dupa ce a reluat foarte bine cu capul balonul centrat din corner.

Germania - Portugalia 4-0

Socul zilei a fost intalnirea dintre Germania, una dintre marile favorite la castigarea Mondialului din acest an, si Portugalia lui Cristiano Ronaldo, detinatorul "Balonului de Aur".

A fost insa un meci fara istoric, dominat fara drept de apel de "Mannschaft-ul" lui Joachim Loew si pigmentat cu iesirile nervoase ale coechipierilor celui mai bun fotbalist al planetei.

Desi mai toata lumea se astepta ca Ronaldo sa straluceasca, mai ales dupa ce rivalii Messi si Neymar au avut evolutii excelente in primele partide de la turneul final, portughezul a avut o evolutie modesta. A iesit la rampa doar in primele minute, cu doua incursiuni si un sut, si pe final, cand a cedat nervos si l-a implorat pe arbitru sa acorde un penalti pentru formatia sa.

Program si rezultate CM 2014

La fel de individualist, "Balonul de Aur" n-a mai avut de aceasta data pleiada de staruri de la Real Madrid ca sa il salveze si, de ce nu, sa il ajute sa isi indeplineasca singurul obiectiv pe care da impresia ca il are, acela de a marca.

De cealalta parte, Germania a avut o evolutie extrem de solida, cu Thomas Muller in rol de jolly-jocker, si si-a confirmat statutul de mare favorita la castigarea Cupei Mondiale, mai ales acum cand Spania sufera teribil.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Germania Portugalia Cupa Mondiala, #Cristiano Ronaldo CM 2014, #CM 2014 rezultate , #stiri CM 2014