Jurnal de Mondial: Adios Espana

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 19 Iunie 2014, ora 15:43
2635 citiri
Jurnal de Mondial: Adios Espana
Foto: Fifa

Socul fazei grupelor de la Cupa Mondiala din Brazilia este, fara indoiala, eliminarea campioanei en-titre, reprezentativa Spaniei.

Merita mentionat si faptul ca Grupa B nu mai are secrete, stiind deja echipele calificate in faza eliminatorie.

Spania - Chile 0-2

Campioana mondiala si europeana in exercitiu aborda meciul cu Chile dintr-o postura neobisnuita pentru ea in ultimii 5-6 ani, aceea de condamnata la victorie pentru a ramane in competitie.

Calcata in picioare de Olanda, la capatul unui meci in care a avut totusi cateva ocazii importante, Spania a inceput timorata partida cu reprezentativa lui Sampaoli. Au fost multe pase "cuminti", la siguranta, si foarte putine actiuni de atac. De cealalta parte, chilienii au atacat din primul minut, Casillas fiind incercat de Jara si Vargas.

Inevitabilul s-a produs in minutul 20, atunci cand defensiva iberica a gafat nepermis iar Vargas a deschis scorul cu un sut din interiorul careului. Pana in pauza, Chile a mai inscris o data, de aceasta data prin Aranguiz, iar soarta Spaniei era pecetluita.

Vicente Del Bosque are, cu siguranta, foarte multe lucruri sa-si reproseze. In primul rand, selectionerul Spaniei a insistat mult prea mult cu Diego Costa. Golgheterul lui Atletico Madrid a refuzat nationala Braziliei pentru a imbraca tricoul "roja", insa a fost mai mereu in contratimp cu ceilalti jucatori spanioli.

Astfel, atacantul feroce de la Atletico s-a transformat intr-un varf inutil, care a irosit minge dupa minge, iar in putinele ocazii in care a ajuns in fata portii s-a pierdut ca un incepator.

Nici faptul ca l-a ocolit pe veteranul David Villa nu este in avantajul lui Del Bosque, fostul atacant al lui Atletico si al Barcelonei, om de baza in campaniile precedente de la Euro sau Mondiale, putand fi o solutie mult mai buna decat Costa sau Torres pentru atacul Spaniei.

Nu putem trece nici peste faptul ca echipele de top din Primera au avut un sezon extrem de lung, trei din cele 4 finaliste ale Champions League si Europa League venind din prima liga spaniola, astfel ca oboseala fizica, dar mai ales mentala, a jucatorilor si-ar fi putut spune cuvantul.

Iata ca dupa ce Barcelona a capotat la un an dupa plecarea lui Villanova, nationala iberica demonstreaza la randul ei ca celebrul si inovatorul "tiki-taka" este istorie.

Australia - Olanda 2-3

Una dintre performele primei etape din faza grupelor, "Portocala mecanica" a avut un meci neasteptat de dificil in compania Australiei, outsidera Grupei B.

Neavand nimic de pierdut, de fapt jucandu-si chiar ultima sansa la acest Mondial, "cangurii" au avut o prestatie excelenta si au pus probleme mari unei echipe a lui Van Gaal probabil inca euforica dupa ce a spulberat Spania.

Desi au castigat, "batavii", si mai ales antrenorul lor, au multe de analizat dupa meciul cu Australia, daca vor sa aiba o prezenta lunga la turneul final. Echipa arata bine si arata ca are mult potential, dar exista si o serie de slabiciuni majore care, la un moment dat, se pot dovedi decisive.

Camerun - Croatia 0-4

Croatia a revenit in lupta pentru calificare dupa ce a facut spectacol in fata Nigeriei.

Europenii si-au revenit dupa ce au pierdut cu scandal in prima partida de la Mondiale, cu Brazilia, razbunandu-se pe outsidera Grupei A.

Mandzukic, Modric si ceilalti jucatori din echipa lui Niko Kovac au zburdat in fata unei echipe dezorganizata si haotica, marcand patru goluri si luand un important avantaj moral inaintea disputei decisive cu Mexic.

Tanarul selectioner al Croatiei are in fata o sarcina destul de dificila, aceea de a-si readuce elevii cu picioarele pe pamant in timp util.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Spania eliminata Cupa Mondiala, #Spania Chile CM 2014, #CM 2014 meciuri rezultate , #stiri CM 2014