CM 2014: Messi, vinovat pentru esecul Argentinei?

Luni, 14 Iulie 2014, ora 14:48
4261 citiri
CM 2014: Messi, vinovat pentru esecul Argentinei?
Foto: goal.com

Toata lumea se astepta ca Lionel Messi sa faca un meci mare in finala Cupei Mondiale, insa argentinianul a dezamagit, ratand sansa de a fi pus alaturi de Maradona in galeria jucatorilor legendari ai acestei echipei sale nationale.

Multi se asteptau ca jucatorul Barcelonei sa ne aduca aminte de Maradona din 1986, cel care a castigat atunci Cupa Mondiala pentru sud-americani, scrie Goal.

Din pacate pentru argentinieni, Messi nu a reusit sa marcheze decat impotriva echipelor mici, in faza grupelor.

Impotriva Elvetiei, el a reusit sa dea o pasa extraordinara de gol in prelungiri, in urma careia Di Maria a marcat golul decisiv. Apoi, argentinianul a mai avut si alte reusite in meciul cu Belgia, insa ele nu au fost convingatoare, alimentand criticile la care a fost supus.

Finala a fost o mare dezamagire, el avand o evolutie stearsa si prea putine ocazii in care sa isi arate valoarea. In prima repriza, doar o cursa impetuoasa, specifica lui, a semanat panica in randul germanilor, insa aceasta nu a fost de ajuns.

Castigarea titlului de cel mai bun jucator al competitiei a alimentat criticile la care a fost supus, caci alti jucatori au avut evolutii extraordinare la aceasta Cupa Mondiala si ar fi meritat mai mult trofeul.

Una dintre explicatiile esecului sau e faptul ca filozofia de joc a Barcelonei i se potriveste ca o manusa, ceea ce nu se mai intampla la echipa reprezentativa. Contraatacul nu pare a fi arma sa preferata, la Barcelona jucatorul argentinian simtindu-se mult mai confortabil pe teren, acolo unde are o libertate mai mare. Ramane de vazut ce va face el peste patru ani, la urmatoarea editie a Cupei Mondiale, disputata in Rusia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Leo Messi Cupa Mondiala, #Leo Messi Argentina , #stiri CM 2014