CM 2014: Messi poate deveni o legenda a Argentinei

Luni, 07 Iulie 2014, ora 14:44 2822 citiri
Foto: goal.com

Lionel Messi nu este considerat inca o legenda a fotbalului argentinian deoarece nu a reusit sa castige nicio Cupa Mondiala pana acum cu echipa tarii sale, insa lucrurile sunt aproape de a se schimba.

Daca Argentina va ajunge in finala Mondialului din Brazilia si o va castiga, Messi va schimba radical acest statut incert pe care il are pentru tara sa, scrie Goal. El poate fi pus in urmatoarele zile pe acelasi piedestal pe care este acum Diego Maradona.

Totul tine de evolutia sa in urmatoarele doua partide, in cazul in care sud-americanii vor ajunge in finala. Multi critici ai lui Messi sustin ca Maradona a avut un impact mai mare asupra performantei echipelor la care a evoluat, in comparatie cu actualul jucator de la Barcelona. Foarte probabil, Napoli nu ar fi castigat campionatul italian fara ajutorul lui Maradona.

Pe de alta parte, catalanii ar fi putut sa se impuna in Liga Campionilor fara ajutorul lui Messi, sustin cei care nu il considera inca pe acesta o legenda.

In 1986, Argentina a triumfat la Cupa Mondiala in primul rand datorita lui Maradona. El a inscris impotriva Angliei in sferturi si in meciul contra Belgiei din semifinale.

Acum, Messi are mai degraba evolutii oscilante, nereusind sa se impuna pe teren ca lider de fiecare data.

Lipsa golurilor decisive alimenteaza criticile de care el are parte. Partida contra Olandei va fi una esentiala pentru Messi si felul in care suporterii argentinieni il vor privi, cei care asteapta de la el minuni pe gazon.

Altfel, acesta va mai astepta inca patru ani pentru a spera la un loc intre legendele Argentinei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News