CM 2014: Cum a ajuns Germania campioana mondiala

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 08:07
4709 citiri
CM 2014: Cum a ajuns Germania campioana mondiala
Foto: BD News

Germania a aratat cel mai consistent fotbal de la turneul final, iar in cele din urma a ridicat trofeul oferit campioanei mondiale. Nemtii sustin ca au muncit zece ani pentru a ajunge atat de sus.

Procesul renasterii echipei nationale a Germaniei a inceput dupa Campionatul European din 2004. Nemtii au ratat calificarea din grupe, iar legendarul Franz Beckenbauer a simtit ca este nevoia unei schimbari.

El a solicitat un raport detaliat pentru a intelege mai bine ce nu merge, iar concluziile au fost dureroase. Sistemul de copii si juniori al nemtilor era sarac, stilul de joc al echipelor era invechit, iar cluburile din Bundesliga aveau probleme financiare.

CM 2014: Lectia nevazuta data de nemti in Brazilia

Pusi in fata acestor aspecte negative, nemtii au hotarat sa faca schimbari radicale. Primul pas a fost implementarea unui sistem financiar strict, care prevenea cluburile sa intre in faliment. De asemenea, echipele erau indemnate sa foloseasca tot mai multi jucatori nemti.

La echipa nationala a fost instalat ca antrenor Jurgen Klinsmann, care l-a avut alaturi pe prietenul Joachim Low. Cei doi au ales sa schimbe viziunea jocului si lotul, intinerind masiv echipa.

Totusi, cel mai important aspect este considerat dezvoltarea sectorului juvenil. Fiecare club din Bundesliga a fost obligat sa isi infiinteze o academie proprie, care sa promoveze tinere talente. Rezultatele au venit greoi, dar nemtii n-au cedat niciodata.

Primele semne ca lucrurile se indreapta intr-o directie buna au aparut in 2009, cand Germania, care nu castigase nimic la juniori din 1992, a devenit simultan campioana europeana la U 17, U 19 si U 21.

Din echipa sub 21 de ani faceau parte Manuel Neuer, Jerome Boateng, Sami Khedira si Mesut Ozil, in timp ce Mario Gotze era starul echipei sub 17 ani. Toni Kroos, Julian Draxler si Andre Schurrle s-au dezvoltat si ei datorita sistemului gandit de nemti.

In tot acest timp, cluburile din Bundesliga au incurajat folosirea jucatorilor tineri din Germania. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara. In sezonul 2012/2013, toate cele sapte cluburi participante in cupele europene au trecut de faza grupelor, iar finala Ligii Campionilor s-a disputat intre Bayern Munchen si Borussia Dortmund.

Germania a castigat Cupa Mondiala 2014

Germania a castigat Cupa Mondiala din Brazilia dupa ce a invins Argentina, in prelungiri, cu scorul 1-0.

Singurul gol al meciului a fost marcat de mijlocasul Mario Goetze de la Bayern Munchen.

Acesta este al patrulea titlu mondial pe care nationala Germaniei il castiga in istorie. Argentina ramane cu doua trofee castigate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Germania campioana mondiala, #Germania campioana, #Germania Cupa Mondiala , #stiri CM 2014