CM 2014: Argentina este elogiata de presa internationala

Colaborator: Ioan Boanca
Duminica, 06 Iulie 2014, ora 20:50 2322 citiri
Foto: voceatransilvaniei.ro

Presa internationala a comentat pe larg calificarea Argentinei in semifinalele Cupei Mondiale din Brazilia. Multe dintre publicatii au elogiat victoria la limita, scor 1-0, in fata Belgiei si au salutat accederea in penultimul act al competitiei al "Pumelor" dupa o pauza de 24 de ani.

Cotidianul argentinian Ole este in culmea fericirii si noteaza: "Sarbatorim. Plangem. Strigam. Au trecut 24 de ani si din nou Argentina este intre primele patru din lume. Pentru ca Higuain a revenit cu gol, pentru ca Messi a fost cel mai bun, pentru ca fundasii centrali au facut o partida mare, pentru ca Mascherano este un fantastic. Argentina a castigat in fata Belgiei si acum viseaza la mai mult."

In schimb, argentinienii de la Clarin obseva din titlul ca: "Argentina a spart ghinionul si este intre primele patru din lume."

In Europa, L'Equipe a titrat: "Argentina imblanzeste Diavolul Rosu!" iar Gazetta dello Sport remarca faptul ca: "Higuain elimina interdictia de a trece de sferturi."

Corrierre dello Sport a preferat un categoric: "Argentina este in semifinale cu un Higuain magic", iar spaniolii de la Marca au apreciat ca "Higuain a devenit Messi", in timp ce cei de la As au venit cu titlul "Higuain duce Argentina dupa 24 de ani in semifinale".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News