CM 2014: Argentina e plictisitoare, Germania nu are nicio slabiciune - Alessandro Nesta

Duminica, 13 Iulie 2014, ora 14:18 2932 citiri
Foto: goal.com

Fostul component al echipei nationale a Italiei, Alessandro Nesta, a facut cateva aprecieri la adresa jocului prestat de Germania si Argentina, considerandu-i favoriti pe nemti.

Referitor la jocul incantator al Germaniei impotriva Braziliei, din semifinale, el spune ca europenii au fost net superiori, scrie Goal.

"Germania a fost mai puternica decat Brazilia. Hotararea a fost mai mare, "Selecao" s-a pierdut complet dupa primirea celui de-al doilea gol. Se poate intampla in fotbal. In opinia mea, Brazilia a avut de dus o povara grea, responsabilitatea de a fi echipa favorita la aceasta Cupa Mondiala a fost prea grea pentru ei. Dupa al treilea gol si-au pierdut complet concentrarea.", spune Nesta despre acel meci.

El este de parere ca Argentina si Olanda au facut un meci plictisitor in semifinale, partida fiind greu de urmarit pana la loviturile de departajare. Personal, el ar alege in locul Argentinei, in finala din aceasta seara, o tactica defensiva, urmata de contraatacuri.

"Germania e favorita, dar Argentina se poate apara cum trebuie si apoi sa foloseasca jucatori precum Lavezzi si Messi, care sunt foarte eficienti pe contraatac.", a adaugat fostul fundas al Italiei. Mai mult, el crede ca Germania nu are niciun punct slab, fiind puternica in toate compartimentele. Principalele lor atu-uri ar fi, in opinia italianului, portarul Neuer, apararea solida si linia de mijloc extraordinara.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News