Vernisajul expozitiei din holul Primariei Sectorului 1 va avea loc vineri. Clotilde Armand: "Celebrarea zilei Brancusi este cea mai potrivita ocazie"

Joi, 18 Februarie 2021, ora 15:25
4794 citiri
Vernisajul expozitiei din holul Primariei Sectorului 1 va avea loc vineri. Clotilde Armand: "Celebrarea zilei Brancusi este cea mai potrivita ocazie"
Foto: Facebook/ Clotilde Amand (Arhiva)

Vernisajul expozitia "Dincolo de canon. Noua sculptura azi" va avea loc vineri, 19 februarie, in Holul de Onoare al Primariei Sectorului 1 din Bd. Banu Manta nr. 9, cu prilejul Zilei Nationale Constantin Brancusi, anunta Primaria intrun comunicat de presa.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 19 februarie - 21 martie 2021, intre orele 11.00-17.00, inclusiv sambata si duminica.

Mai multe publicatii si televiziuni au lansat o campanie impotriva acestei expozitii si au publicat articole cu titluri precum "Dracoaice fara sutien la primaria condusa de Clotilde Armand" sau "Clotilde Armand e inconjurata de dracoaice!".

Partenerii evenimentului sunt Muzeul de Arta Craiova si Asociatia Inter Arte. Vernisajul ca avea loc doar in prezenta artistilor expozanti, a curatorilor, a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, a presedintelui Uniunii Artistilor Plastici din Romania (UAPR), Petru Lucaci, si a presedintelui Sectiei Sculptura Bucuresti a UAPR, Alexandru Siminic, si va fi transmis live pe pagina de Facebook a UAPR, mai precizeaza sursa citata.

Cine sunt sculptorii

Potrivit sursei citate, evenimentul isi propune sa prezinte unele dintre cele mai inovative modalitati de exprimare artistica din creatia romaneasca de azi propuse de artistii sculptori/sculptorite: Alin Caracas, Mihaela Eftimie, Emil Cristian Ghita, Radu Panait, Daniel Petria, Adrian Piorescu, Alexandru Ranga, Maria Raducanu, Stefan Siminic, Teodor Siminic, Irina Tanase, Adriana Untilov, Gheorghe Ulmeanu, Florin Zhu. Curatorii expozitiei sunt Calin Stegerean si Reka Csapo Dup.

Expozitia a fost organizata la invitatia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. "Ne bucuram sa deschidem spatiul generos din Primarie pentru o expozitie care sa atraga publicul larg, iar celebrarea zilei Brancusi este cea mai potrivita ocazie. Primaria Sectorului 1 este un partener pentru artistii bucuresteni si expozitia actuala va fi prima dintr-o lunga serie de evenimente artistice pe care avem intentia sa le incurajam," declara Armand.

Vor fi realizate ghidaje periodice

Fiecare lucrare din cadrul expozitiei va avea un text explicativ care va pune in evidenta gradul de inovatie artistica si mesajul comunicat. Vor fi realizate, de asemenea, ghidaje periodice.

"La doar 31 de ani, Constantin Brancusi a realizat Sarutul, o lucrare care va determina o noua directie inovatoare in sculptura, pe care tanarul artist o va urma devenind cel mai important sculptor al modernitatii. In acest context, putem considera ca Ziua Nationala Constantin Brancusi poate fi asociata in primul rand fortei de creatie si innoire a tineretii, pe care expozitia noastra doreste sa o puna in evidenta.

Pe langa nevoia de a crea oportunitati de afirmare a tinerei generatii de sculptori, aceasta expozitie isi propune sa aduca in atentia publicului cele mai noi modalitati de expresie specifice tinerilor artisti.

Fie ca e vorba de folosirea unor noi materiale cum este rasina sintetica sau tesaturile textile, fie ca materialele clasice cum sunt metalul sau marmura sunt investite cu noi virtuti, sculpturile afirma un vocabular plastic inovator care este chemat sa slujeasca unor continuturi noi, exprimand epoca pe care o traim", afirma curatorii expozitiei Calin Stegerean si Reka Csapo Dup.

"Un omagiu adus marelui artist"

Presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania, prof. univ. dr. Petru Lucaci, afirma la randul sau: "Suntem onorati de parteneriatul cultural cu Primaria Sectorului 1 Bucuresti, realizat cu prilejul sarbatoririi zilei de nastere a sculptorului Constantin Brancusi."

"Aceasta colaborare este un omagiu adus marelui artist prin intermediul punerii in valoare a potentialului creativ al noii generatii de sculptori din Romania. Prezenta unicat pe harta culturala a lumii, Constantin Brancusi reprezinta un capital major de imagine pentru arta romaneasca, iar tinerii sculptori stiu sa preia energia creatoare generata de opera acestui mare sculptor," afirma Lucaci.

Mai puteti citi:

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#expozitie armand, #expozitie sectorul, #Clotilde Amand, #primar Clotilde Amand , #stiri Clotilde Armand