Tribunalul București a respins suspendarea stării de alertă din Sectorul 1. ”Iată că e bine și corect ceea ce facem”

Joi, 19 August 2021, ora 18:10
3828 citiri
Tribunalul București a respins suspendarea stării de alertă din Sectorul 1. ”Iată că e bine și corect ceea ce facem”
Gunoaie abandonate în Sectorul 1 FOTO: Primăria Sectorului 1

Tribunalul Bucureşti a respins joi, 19 august, suspendarea stării de alertă pentru a fi rezolvată problema gunoaielor.

Primarul Clotilde Armand, a anunțat joi seară că magistrații au respins cererea depusă de consilierii locali ai PSD privind suspendarea stării de alertă declarată în luna iulie de Comitetul pentru Situații de Urgență al Sectorului 1. ”Iată că e bine și corect ceea ce facem”, a subliniat Clotilde Armand pe Facebook.

”Respinge excepția lipsei de interes ca neîntemeiată. Respinge excepția lipsei capacității procesuale de folosință a pârâtei Primăria Sectorului 1 Bucureşți că neîntemeiată. Admite excepţia lipsei calitățîi procesuale pasive a pârâtei Primăria Sectorului 1 Bucureşti. Respinge acţiunea faţă de pârâta Primăria Sectorului 1 Bucureşti că fiind formulată în contradictoriu cu o persoană fără calitate procesuală pasivă.

Respinge cererea de suspendare a executării actului administrativ că neîntemeiată”, se arată în motivarea judecătorilor.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

În luna iulie, autoritățile locale au decretat stare de alertă în Sectorul 1, decizia fiind luată de prefectul Capitalei. În Sectorul 1 sunt 2.700 de tone de gunoi neridicat.

Concret, Consiliul Local a Sectorului 1 va avea posibilitatea să contracteze un alt prestator de servicii de salubritate. Noul cadru legal va permite achiziția în regim de urgență.

Starea de alerta este reglementată de ordonanța de urgență 21 din 2004 şi se referă la punerea de îndată în aplicare a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgenţă.

Ulterior, PSD a anunţat că atacă în instanţă şi cere suspendarea stării de alertă declarată de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Clotilde Armand primarie sector 1, #stare de alerta sector 1, #atacare in instanta stare de alerta, #respingere cerere suspendare stare alerta , #stiri Clotilde Armand