O decizie cu privire la declararea stării de alertă în Sectorul 1 va fi luată vineri, anunță prefectul Capitalei

Joi, 22 Iulie 2021, ora 18:46
2320 citiri
O decizie cu privire la declararea stării de alertă în Sectorul 1 va fi luată vineri, anunță prefectul Capitalei
„Firma de salubrizare continuă să nu-și facă treaba și continuă șantajul lăsând gunoiul în tot Sectorul 1”, a spus Clotilde FOTO Ziare.com

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că va comunica vineri decizia cu privire la cererea primarului Clotilde Armand de declarare a stării de alertă în Sectorul 1 din cauza neridicării deşeurilor.

"Am primit un răspuns de la DSP, dumnealor ne comunică imposibilitatea de a evalua impactul asupra sănătăţii", a spus Alin Stoica într-o declaraţie de presă.

El a menţionat că de la Primăria Sectorului 1 va primi completările pe care le-a solicitat, joi, în jurul orelor 19,00 - 20,00.

Anterior, Alin Stoica a precizat că decizia privind declararea stării de alertă se ia de către Comitetul Local pentru situaţii de urgenţă, cu aprobarea Instituţiei Prefectului.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență i-a cerut miercuri,21 iulie, Prefecturii Capitalei declararea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile din cauza gunoaielor neridicate de către firma de salubrizare Romprest.

„Firma de salubrizare continuă să nu-și facă treaba și continuă șantajul lăsând gunoiul în tot Sectorul 1 neridicat chiar dacă facturile sunt splătite și serviciiul public delegat nu poate fi întrerupt - așa cum foarte clar spune legea salubrizării și regulamentul de salubrizare. Victimele? Noi toți. Gestul acestei societăți amintește de apucăturile Mafiei italiene privind criza deșeurilor și incapacitatea statului să se apere în fața fărădelegilor. Pentru că există un anumit contract între Primărie și societatea respectivă, contract de pe urmă căruia beneficiază mulți mulți politicieni”, a subliniat Clotilde Armand pe Facebook.

Conform edilului, decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 1 și a unei note privind deficiențele activităților de curățenie stradală realizată de Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1. Conform analizei, deșeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală și din zonele cu tranzit intens.

Un raport realizat de către Direcția Generala de Inspecție Economico-Financiară (DGIEF) din ministerul Finanțelor a scos la iveală că contractul de salubrizare al Sectorului 1 din Capitală a fost adjudecat printr-o licitație pe care primaria, la vremea respectivă, "a pregătit-o și a derulat-o cu nerespectări flagrante ale prevederilor legale, în scopul explicit de a-l atribui către romprest".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Clotilde Armand, #ROMPREST, #gunoi sectorul 1 , #stiri Clotilde Armand