Clotilde Armand anunță că Romprest a acceptat să asigure serviciile de salubritate la jumătatea prețului inițial. Compania susține că a redus prestațiile

Joi, 26 August 2021, ora 10:29 4504 citiri
Final în războiul gunoaielor din Sectorul 1 FOTO Ziare.com

Compania de salubrizare a acceptat ieri, în scris, la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea prețului solicitat la începutul anului, anunță primarul sectorului 1, Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook.

"Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea prețului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, față de 20 de milioane de lei, cât a cerut inițial.

A fost nevoie de: 10 luni de zile de luptă, șantaje și gunoi pe străzi, linșaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil și ignorant la nevoile cetățenilor care au fost furați ani de zile, de 10 luni să înțeleagă asta.

Banii recuperați și salvați vor fi investiți masiv în infrastructură, școli și spitale. În comunitate", își încheie primarul postarea.

Înțelegerea ar urma să se concretizeze vineri, 27 august, într-un protocol, care va trebui votat în Consiliul Local al Sectorului 1, dar și agreat de Consiliul de Administrație al Romprest.

De unde vine reducerea de preț

Directorul adjunct al Romprest, Bogdan Adimi, a precizat pentru SpotMedia.ro, că reducerea de preț vine din reducerea de prestatii, iar tarifele contestate de Clotilde Armand de când a venit în funcție, ramân aceleași.

Consiliul Local ar urma să aprobe o derogare de la regulamentul de salubrizare, care prevede cât de des este ridicat gunoiul.

Potrivit surselor SpotMedia.ro, Clotilde Armand a participat la întâlnire dar înțelegerea, a fost semnată de viceprimarul Oliver Leon Păiuși.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News