Consiliul Local Sector 1 a respins un proiect prin care masinile parcate neregulamentar urmau sa fie ridicate. Consilierii PNL si PSD s-au abtinut la vot

Joi, 24 Iunie 2021, ora 19:03
4087 citiri
Consiliul Local Sector 1 a respins un proiect prin care masinile parcate neregulamentar urmau sa fie ridicate. Consilierii PNL si PSD s-au abtinut la vot
Infrangere pentru Clotilde, masinile parcate neregulamentar scapa FOTO Arhiva Ziare.com

Consiliul Local Sector 1 a respins, in sedinta de joi, 24 iunie, un proiect prin care masinile parcate neregulamentar urmau sa fie ridicate. S-au inregistrat 15 abtineri si 9 voturi pentru. Proiectul prevedea aprobarea Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea si restituirea vehiculelor stationate neregulamentar.

Restituirea vehiculului urma sa se faca numai proprietarului/detinatorului/utilizatorului legal al acestuia dupa achitarea tarifelor de ridicare, transport si depozitare, in baza certificatului de inmatriculare/inregistrare in original sau a oricarui act din care sa rezulte dreptul de proprietate sau folosinta asupra vehiculului/remorcii/rulotei si a unui act de identitate al solicitantului.

Tarifele de ridicare ar fi fost de 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizata de pana la 5 tone, inclusiv si 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizata de peste 5 tone.

Tarifele de transport se ridicau la 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizata de pana la 5 tone, inclusiv si 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizata de peste 5 tone.

Tariful de depozitare ar fi fost de 75 de lei in primele 24 de ore si 25 de lei/pe zi dupa intervalul de 24 de ore.

Autovehiculele urmau sa fie ridicate de Administratia Domeniului Public (ADP) Sector 1 sau un operator contractat, in situatia in care ADP Sector 1 nu va detine capacitatea necesara de personal si utilaje pentru realizarea acestei activitati in regim propriu.

Consilierul local PNL Adrian Oianu a spus, inainte de a se trece la vot, ca este "un proiect lipsit de consistenta si grija fata de cetatean".

"Noi, consilierii PNL Sector 1, ne vom abtine de la votarea acestui proiect", a afirmat Adrian Oianu, motivand ca mai intai trebuie oferite solutii pentru parcarea autovehiculelor.

Primarul Clotilde Armand a mentionat ca proiectul viza autovehiculele parcate pe trecerile de pietoni si a adaugat ca va veni cu initiative referitoare la parcaje.

De asemenea, Consiliul Local a respins un proiect ce prevedea ca persoanele juridice interesate se pot implica in gospodarirea de spatii verzi aflate in administrarea Consiliului Local Sector 1, in vederea conservarii si infrumusetarii lor.

S-au inregistrat 15 abtineri si 10 voturi pentru.

"Se aproba proiectul 'Adopta un spatiu verde!' prin care persoanele juridice interesate (agenti economici, institutii, fundatii, ONG-uri, asociatii de proprietari) se pot implica in gospodarirea unor spatii verzi aflate in proprietatea publica a Municipiului Bucuresti si administrarea Consiliului Local Sector 1, prin Administratia Domeniului Public Sector 1, in vederea conservarii si infrumusetarii spatiilor verzi publice", prevedea proiectul.

Viceprimarul PNL Ramona Porumb s-a intrebat care va mai fi responsabilitatea autoritatii locale in contextul acestui proiect. "Care mai e rolul nostru de a le oferi cetatenilor un anumit confort, daca si ce e al nostru il dam cetatenilor?", a spus Ramona Porumb.

Primarul Clotilde Armand a declarat ca acest proiect este cerut de multe asociatii de proprietari.

Alte sectoare din Capitala au in aplicare o astfel de procedura.

Clotilde Armand cere ajutorul bucureștenilor: „Proiectele sunt votate doar când locuitorii Sectorului 1 vin şi le susţin”
Clotilde Armand cere ajutorul bucureștenilor: „Proiectele sunt votate doar când locuitorii Sectorului 1 vin şi le susţin”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand anunţă că a convocat luni, 25 martie, la ora 13.30, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Sector 1, cu un singur punct pe ordinea de zi,...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#masini parcate neregulamentar, #ridicare masini parcate neregulamentar, #sector 1, #Clotilde Armand , #stiri Clotilde Armand