„Școala Regală” din București și-ar putea deschide porțile din septembrie. Cine sunt elevii eligibili pentru a merge la cursuri

Luni, 30 August 2021, ora 12:39 4701 citiri
Școala Regală din București ar putea să se deschidă din toamnă FOTO Facebook / Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunțat luni, 30 august, că au început lucrările de amenajare ale „Școlii Regale” din imobilul aflat pe Bulevardul Poligrafiei nr.4 din București.

Conform edilului, școala ar putea fi dată în folosință chiar de la începutul anului școlar din toamnă.

Clotilde Armand a explicat într-un mesaj pe Facebook că proiectul de amenajare al „Școlii Regale” a fost inițiat încă de la începutul mandatului său și că s-a luptat pentru el în Consiliul Local „pentru că angajații Administrația Domeniului Public Sector 1 nu doreau să părăsească această clădire inventând tot felul de sporuri pentru antena și radiații diferite inexistente”, conform edilului.

Primarul de la Sectorul 1 mai spune că imobilul a fost eliberat de mobilierul vechi și documentele de arhivă și că s-a făcut salubrizarea. Totodată, planul edilului este de a da în folosință acest spațiu de la începutul anului școlar către cei aproximativ 650 de elevi de la Colegiul Național de Muzică George Enescu din Capitală.

„Clădirea actuală a Colegiului nu răspunde decât în mică măsură nevoii de pregătire a acestor tinere talente. Spațiile de la Școala Regală sunt ideale pentru exersarea și perfecționarea elevilor la instrumentul pe care și l-au ales spre studiu. Copiii vor aprofunda în clădirea Școlii Regale studiul viorii, al harpei, al percuției, contrabasului sau violoncelului”, relatat Clotilde Armand.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Insfarsit o masura inteleapta !