PSD și PNL fac presiuni pentru plecarea lui Clotilde Armand de la Primăria Sectorului 1: Instanţa "a confirmat acuzaţiile de incompatibilitate şi conflict de interese"

Marti, 14 Martie 2023, ora 16:29
4454 citiri
PSD și PNL fac presiuni pentru plecarea lui Clotilde Armand de la Primăria Sectorului 1: Instanţa "a confirmat acuzaţiile de incompatibilitate şi conflict de interese"
Clotilde Armand FOTO Facebook / USR

Partidul Social Democrat consideră că USR trebuie să o suspende din partid "de urgenţă" pe Clotilde Armand, deoarece instanţa "a confirmat acuzaţiile de incompatibilitate şi conflict de interese" aduse primarului Sectorului 1.

"După hotărârea de luni a Curţii de Apel Bucureşti, PSD solicită conducerii USR să nu mai facă scut în jurul lui Clotilde Armand şi să aplice aceleaşi principii pe care le invoca în cazul altor politicieni acuzaţi de incompatibilitate şi fapte penale. USR nu mai poate da vina pe 'ineficienţa' şi 'lipsa de credibilitate' a Agenţiei Naţionale de Integritate. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti confirmă raportul ANI potrivit căruia primarul Sectorului 1 a încălcat legea penală şi legea incompatibilităţilor. Chiar dacă nu este definitivă, această decizie a instanţei de judecată ar trebui să determine o reacţie adecvată din partea USR, după aceeaşi măsură pe care acest partid o aplică adversarilor săi politici", se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Potrivit social-democraţilor, USR ar trebui să dispună de urgenţă suspendarea din partid a lui Clotilde Armand, până când aceasta îşi va demonstra nevinovăţia în faţa instanţelor de judecată.

"După decizia de luni a Curţii de Apel Bucureşti, orice zi în care primarul Sectorului 1 continuă să fie membru de frunte USR reprezintă o bătaie de joc la adresa alegătorilor. Cât timp conducerea USR va continua să-şi protejeze colegii penali, acest partid nu mai are niciun drept să se erijeze în postura de reper moral al clasei politice din România", se mai spune în comunicat.

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, de suspendare a raportului întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, prin care a fost declarată în stare de incompatibilitate.

În noiembrie 2022, ANI a stabilit că primarul Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, în legătură cu numirea sa ca manager într-un proiect finanţat cu fonduri europene derulat de Primăria Sector 1.

Ulterior, Clotilde Armand a solicitat în instanţă anularea raportului întocmit de ANI şi, în subsidiar, suspendarea acestui raport, până la soluţionarea pe fond a cererii sale.

Curtea de Apel Bucureşti i-a respins cererea de suspendare, iar în ceea ce priveşte anularea a stabilit termen de judecată pe data de 8 mai.

Potrivit ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese, deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003.

PNL Sector 1 cere demisia de onoare a lui Clotilde Armand

PNL Sector 1 cere demisia de onoare a lui Clotilde Armand, anunţă formaţiunea într-un comunicat.

”Deşi decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este una definitivă, arată, cel puţin în acest stadiu, că suspiciunile sesizate de ANI referitoare la Clotilde Armand pot avea un fundament real”, precizează PNL Sector 1.

"Cerem demisia de onoare a primarului, aşa cum, în nenumărate cazuri, domnia sa şi partidul său au procedat în situaţii similare. Este momentul ca sloganul FĂRĂ PENALI ÎN FUNCŢII PUBLICE să îşi găsească aplicabilitatea şi în cazul lor! Altfel, nu este decât ipocrizie politică”, a declarat preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

PNL Sector 1 spune că sunt numeroase situaţii care au scos la iveală ilegalităţi la Primăria Sectorului şi pe care PNL Sector 1 le-a adus în atenţia publică.

”Însă, de data aceasta, suspiciunile care vizează pe însăşi persoana primarului sunt suficient de grave şi, prin demisia de onoare, Clotilde Armand ar avea tot timpul necesar să îşi dovedească nevinovăţia, deşi nu putem spune că, până acum, funcţia de primar i-a consumat energia şi timpul muncind pentru locuitorii din Sectorul 1”, mai afirmă liberalii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Clotilde Armand, #suspendare, #demisie, #PSD, #PNL, #incompatibilitate, #conflict, #instanta , #stiri Clotilde Armand