Edilul Sectorului 1 cere judecatorilor sa o opreasca pe Clotilde Armand sa mai publice date despre achizitiile publice pe care le face. Tudorache solicita daune de 113 milioane de lei

Luni, 22 Iunie 2020, ora 16:14
3731 citiri
Edilul Sectorului 1 cere judecatorilor sa o opreasca pe Clotilde Armand sa mai publice date despre achizitiile publice pe care le face. Tudorache solicita daune de 113 milioane de lei
Foto: Facebook/ Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, cere judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, sa o oblige pe Clotilde Armand, europarlamentar USR, sa nu mai posteze pe reteaua Facebook informatii legate de procedurile de achizitii publice derulate de institutiile din subordinea Consiliului Local.

Daniel Tudorache a deschis acest proces dupa ce Clotilde Armand, candidat la functia de primar al Sectorului 1, a publicat pe Facebook mai multe informatii despre procedurile de achizitii publice derulate institutiile din subordinea Primariei si a Consiliul Local al Sectorului 1.

Clotilde Armand atragea atentia asupra procedurilor derulate, uneori fara licitatie, dar si asupra preturilor cerute de institutiile publice locale.

De altfel, Organizatia USR Sector 1, condusa de Clotilde Armand, a anuntat, pe 2 iunie, ca a depus si plangere la Directia Nationala Anticoruptie, in legatura cu un contract incheiat de Centrul Caraiman in vederea achizitionarii de holtere EKG cu trei canale.

Iata despre ce este vorba - Cum justifica Primaria Sectorului 1 ca a cumparat echipamente medicale de milioane de euro fara licitatie de la firma unui pesedist

"Obligarea paratei la incetarea, provizorie, a raspindirii pe orice cale, inclusiv in mediul online, de afirmatii defaimatoare, referitoare la descrierea unor presupuse activitati cu conotatie penala in legatura cu procedurile de achizitie publica efectuate de institutiile aflate in subordinea Consiliului Local al Sectorului 1, de genul si/sau natura celor publicate," scrie Tudorache in actele depuse la tribunal.

Potrivit cererii de chemare in judecata, publicata de Clotilde Armand, tot pe Facebook, primarul Tudorel le arata judecatorilor ca vrea sa mai deschida un proces impotriva europarlamentarului USR, in care sa-i ceara daune de 113 milioane de lei.

Foto: Facebook/ Clotilde Armand

"Declansati un proces pentru intimidare"

Intr-o postare pe Facebook, Clotide Armand arata ca PSD vrea sa-i interzica sa mai scrie si sa publice pe Facebook.

"Fiti atenti aici ce face primarul PSD de la Sectorul 1.

Dupa ce au agresat candidatii Opozitiei din Bucuresti, primarul pesedist de la Sectorul 1 m-a dat in judecata pentru ca am publicat pe Facebook date despre achizitiile Primariei Sector 1 - date din SICAP si pentru ca am dat share la investigatiile jurnalistice despre cum se duc banii cetatenilor din sector in buzunarele baietilor destepti din PSD.

Cireasa de pe tort e alta. PSD mai vrea sa nu public absolut nimic aici pe Facebook si sa-i platesc daune in valoare de 113.000.000 lei. Ati auzit bine. Nu va ganditi ca PSD a platit timbru judiciar pentru suma asta. S-a folosit de o ordonanta presedintiala pentru a plati 20 de lei. Ireal, nu? Spune despre acesti bani sa-i virez in contul Centrului Caraiman... exact acolo unde directoare este o fosta primarita PSD declarata incompatibila ANI care a dat un contract in valoarea de 14 milioane Euro pentru achizitionarea de holtere unui fost consilier PSD declarat si el incompatibil de ANI. Pentru acest contract organizatia USR Sector 1 a depus o plangere la DNA. Dupa aceste "pretentie" mai vrea sa-mi sterg toate postarile despre PSD. Alo, sunteti bine dle primar?!

Acum, pentru ca "nu mor caii cand vor cainii" vreau sa-i anunt pe cei din PSD ca traim intr-o societate democratica unde libera exprimare este garantata de Constitutie. Iar achizitiile Primariei sunt publice conform prevederilor legale. Dle primar, inca o data aratati ca nu va pasa de cheltuirea banului public. Declansati un proces pentru intimidare si folositi tehnici bolsevice. Nu ati reusit sa ma intimidati. Spre deosebire de colegii dvs de partid eu am incredere in Justitia din Romania," afirma Clotilde Armand.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Clotilde Armand Dan Tudorache, #Clotilde Armand proces TUdorache, #Clotilde Armand sectorul , #Bucuresti