Rasturnare de situatie. Clotilde Armand sustine ca este nul contractul dintre Romprest si Primaria Sectorului 1

Joi, 10 Iunie 2021, ora 21:04
Autor: Iulian Birzoi
Rasturnare de situatie. Clotilde Armand sustine ca este nul contractul dintre Romprest si Primaria Sectorului 1
Contractul cu Romprest este nul, conform declaratiei primarului sectorului 1 FOTO Facebook / Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 din Capitala, Clotilde Armand, a dezvaluit joi, 10 iunie, ca nu exista un contract intre Primaria Sectorului 1 si Romprest. Edilul a explicat ca desi actul a fost semnat, doua sentinte judecatoresti au constatat ca contractul a fost incheiat fraudulos si l-au anulat.

"Astazi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primaria Sectorului 1 si Compania Romprest Service S.A. NU EXISTA! Da, ati citit bine. Inteleg ca domnul premier s-a pozitionat public cerand ambelor parti (primarie si companie) sa respecte intelegerile contractuale (reguli facute in 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle. premier daca nu exista contract?! Nu credeti asa ceva, nu?", a afirmat Clotilde Armand joi seara pe Facebook.

Edilul a precizat ca a descoperit doua hotarari judecatoresti care arata ca contractul dintre Primaria Sectorului 1, semnat de fostul primar Andrei Chiliman si compania Romprest, a fost incheiat fraudulos.

"Doua sentinte judecatoresti definitive si irevocabile au constat ca acest contract a fost incheiat fraudulos si l-au ANULAT. Exact in ziua in care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel Bucuresti anula definitiv si irevocabil intreaga procedura de achizitie, deoarece incalca directivele comunitare si jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene in cazul contractelor de concesiuni de servicii. In plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finantele publice locale.

Curtea de Apel Brasov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitiva si irevocabila: Dispune anularea anuntului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat in SEAP de catre intimate Primaria Sectorului 1 Bucuresti, a documentatiei de atribuire si a procedurii de atribuire prin licitatie deschisa a contractului "Prestari servicii- activitati ale salubrizare pe raza administrativa a Sectorului 1" cod CPV 90121000-1 si 90210000- 2. A fost confirmata, inca o data, incheierea fara nicio baza legala a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1", a mai adaugat primarul.

 Articol citit de 10167 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Tot-la-vale
  13.06.2021, 18:39
  Nul?
  Ar trebui sa se si priceapă. Sa postezi pr FB nu e suficient ca sa si convingi. Deocamdata exista o decizie judecatoreasca si prin aceea conturile primaresei FB vor fi blocate.
  DAN-795
  11.06.2021, 08:30
  VICTORIE SI , TOT ASA ...anuntzau niste facatori de presa dar , mai
  mult rontaietori ! cum ca mult blestematul PNRR a fost respins de amicii periculosi din UE , pe care unii din noi inca ii mai draconizam , obligati de Ciuma Gaia sa ne dea bani !

  Analiza , solemna si pedanta baga la apa texte imbarligate si picate peste spectator ca o tornada de vara ostila cum vezi in aceste zile pe la noi ...

  Dizertatia , greu respirabila nu putea decat sa-ti provoace ceva dureri de cap , cand vedeai ceva ce amintea de o pictura celebra cu un tzaran plecat de acasa in izmene , ca sa se bata cu ciocoii (atunci ,ca si acum ) mai vechi si unii foarte noi ...
  SebiBandasa
  11.06.2021, 07:18
  Dacă este nul contractul dintre Romprest si Primarie
  Curtea de Conturi din 2008 pană acum nu s-a sesizat?
  - De ce s-au făcut plăți ilegale către gunoieri și cine a dispus aceasta?
  - De ce nu se face o licitație pentru strans gunoiul?
  Cum de a aflat abia acum primarul (după 8 luni) că sectorul pe care-l conduce nu are contract pt. ridicat gunoiul?
  Deci Romprest a făcut activitate Pro Bono, dar cand a vrut să fie plătită a devenit firmă șantajistă.
  Nu cumva se aruncă cu gunoi in ochi să se ascundă alte matrapazlacuri?
  Ori este totuși un contract valid iar serviciile trebuie plătite?
  GeluC
  11.06.2021, 08:17
  pai daca hotararea judecatoreasca definitiva
  Nu va convinge ...
  SebiBandasa
  11.06.2021, 19:06
  Mă convinge hotărârea judecătorească,
  dar doamna primar e o persoană capabilă! Dacă e așa, dacă nu a avut contract in ce bază a plătit serviciile pană acum? Ori a comis o ilegalitate, ori e "nevinovată" și trebuie lăsată in ... inocența ei! Eu cred că nu a vorbit degeaba de șantaj, cred că o să mai scoată un contract valid din dosare. Că s-o mai fi incheiat ceva din 2008! Primăria celui mai bogat sector din București stă de atunci in ilegalitate?
  Și Curtea de conturi are pensii speciale, la fel și serviciile ... Doar inocenți toți?
  Stan
  11.06.2021, 02:23
  Acum îmi explic eu de ce miniștrii PNL făceau pe imparțialii...
  ...in conflictul Clotildei cu Romprostu!
  Băieții știau ca e un contract ilegal, patronat de primarul lor, Chiliman ala...
  Salamcusoia
  10.06.2021, 23:18
  Speculantii de parcuri, chiulangiii si spagarii fac spume
  Romprest e mosia dinastiilor Budeanu si Pacuraru
  (patronul Realitatea TV)
  Kogaion78
  11.06.2021, 00:45
  ....pfffff.....iarasi.......antetu nu-i bun la astia.....
  ....dreacii rosii!.....
  .......altfel.....dupa cum puteti citi mai sus.....dreacii rosii ne ameninta cu increderea in romprest pina la capat!....si tare mi-e ca raminem tanacizatzi din toata chestia asta......
  ......adika.....delano i-a lasat pe dreacii rosii si billy poop sa ne ia 4x pretu la dezapezire fata de norvegia (!) si de 10x pretu la gunoi numa ca sa ni-l lase in strada ca la napoli!.......amerikeine!.....de aceea n-am speranta de mai bine in Romania.....cu sau fara gunoi!.....niik nu s-a schimbat dupa lovilutie din '40 incoace!.......ii lasa in continuare osama si joe-majordomu pe dreacii rosii sa-si faca de cap pe spinarea noastra!....gibzonea a avut tot si s-a pishat pe tot si pe toti!.....deci....n-are ce sa se ntample bun.....atita cat nu se schimba paradigma.....si schimbarea ma tem ca va veni numai in urma unui conflict generalizat nuclear!......asa ca....o sa mai fim batjocoriti geaba o vreme!......si indatorati!.....cu inversare de la mamaia-hitler!......tzplrrrrr......oriunde te uiti.....vezi si simti fake-ul delanoic post razboi!.......si nu pare niik de facut.......
  .....gonoiuooo!.....gonoiuooooooooo!......sadism imperialist pe paine!......
  gheu
  11.06.2021, 02:05
  Yo cred ca
  Treaba ta
  cribo
  10.06.2021, 22:27
  tanti Clotilde
  dar de primarie cand te mai ocupi??? ca de trei luni ai o singura problema!!
  cipriotu
  11.06.2021, 02:54
  Bre amice cribo, n-ai inteles
  Madam Clostilde e montată numai si numai pe chestiunea gunoaielor fiindcă treaba asta a adus mari beneficii in buzunarele "fostilor", fie că ăia s-au numit Chiliman de la PNL sau Tudorache de la PSD. Practic, ceea ce vrea madam Closetilde să facă este să preia controlul absolut (si beneficiile absolute) asupra unei afaceri extrem de bănoase, care le-a adus profituri uriase in buzunarele fostilor primari si viceprimari. Adică să forteze mana si să refacă contractul cu Romprest, dar de data asta in conditiile impuse de ea si -fireste- cu beneficiile impuse de ea. Iar dacă madam Closetilde s-a dovedit a fi prea lacomă (ceea ce cred că asa a si fost), atunci de aici se trage si indaratnicia celor de la Romprest, fiindcă si ăia vor să aibă o parte considerabilă la castig, si nu madam Closetilde să ia totul, iar ei doar praful de pe tobă.

  Pana una-alta, aici e vorba doar de conflicte de interese personale, mascate frumos in titulatura de "interes public".

  Precum se vede, aceleasi gunoaie bantuie peste tot: si pe străzile Capitalei, si prin politica alesilor de acum, care de fapt e fix tot aia ca cea a fostilor alesi. Adică cea a căpătuielii personale, in dauna interesului cu adevărat public.

  Si te mai intrebi cand o să se mai ocupe madam Closetilde de primărie, adică de sumedenia de probleme cetatenesti existente in primăria sectorului 1, pe care o conduce conform voturilor ciordite? Păi grija asta are? De asta a candidat? De asta a ciordit voturi? De asta s-a străduit din greu să ajungă sus? Ca să se coboare la nivelul problemelor "mărunte" ale amaratilor de rand? Bun, poate că o să se ocupe pana la urma si de primărie. Dar nu chiar acum. Oleacă mai tarziu, poate că-n preajma viitoarelor alegeri. Acum are de rezolvat alte probleme si alte afaceri. Personale. Si de partid pana la urmă, că dacă iese ceva, ii dă fireste si sefului Barna cota de rigoare. Că si-asa ăla a ciordit fonduri si-a castigat de pe spatele persoanelor cu handicap, mai ramane sa castige si din gunoaie si se poate numi cu adevărat politician autentic al zilelor noastre.
  cartophil
  11.06.2021, 08:06
  Trebuie sa vina francezii sa ne faca curatenie...
  Noi nu suntem in stare, suntem neam de borfasi. Trebuie sa furam tot ce vedem. Bravo Clotilde, scoate hotii la suprafata, indiferent daca se numesc Tudorache sau Chiliman.
  gheu
  11.06.2021, 03:04
  Yo cred ca
  Vrea sa opreasca furtul si hotia PSD.
  Gigi Contra
  11.06.2021, 00:27
  Pai, n-a rezolvat Tudorache totu'?
  Diamante, diamante!
  tarfrad
  11.06.2021, 20:54
  Ha, ha, ha!
  Bre ciprioate din Krimeea...
  Clotilde se luptă contra gunoaielor psd-iste... ai ințeles...?
  Sau... trebuie să-ți traduc in rusă?
  ULAKE
  11.06.2021, 08:25
  las ca rezolvi tu
  din incheietura mainii stangi
  cu miscari prelungi si dese
  cipriotu
  11.06.2021, 03:18
  Jijele, chiar numai Tudorache o fi de mentionat?
  De Tudorache n-am nimic de zis, mafiot, iar asta se stie. Dar de ce după Tudorache pui punct? Ca si cand altul in afară de el, prin afacerea asta, n-ar mai exista?

  Păi contractul cu Romprest, valabil sau nu, contestat sau nu, a fost semnat de Chiliman, la vremea aia vrednic membru si reprezentat al PNL.

  Sau faci cumva alergie cand e vorba de PNL ca inculpat in diverse măgării comise?

  Vezi că din "diamantele " ale ale lui Tudorache vrea să se infrupte acum madam Closetilde cu tot neamul ei politic. Deci care-i diferenta? Fiindcă cetăteanul ăla de rand si-asa nu are acces nici măcar la o firmitură.
  KMB877
  10.06.2021, 21:43
  Ok, deci...
  Deci, nimeni nu va mai aduna gunoiul in Sector 1 pt. ca nu (mai) exista nici o obligatie contractuala.
  Si, cine va aduna gunoiul?!
  Poate doamna Primar va organiza o licitatie, la care va participa un singur licitant: Romprest!
  SebiBandasa
  11.06.2021, 07:26
  De când se renumără voturile,
  nu se mai strange gunoiul; nu care cumva să se găsească sacii cu voturi pierduți in procesul de mutare-numărare, noaptea ca hoții.
  Gigi Contra
  11.06.2021, 01:48
  Romprest pana la moarte!
  Pereat mundi!
  Stan
  11.06.2021, 01:07
  Doar o minte de troll putea ejecta ideea asta!
  Daca Romprostu asta a considerat ca avea un contract valid (fiindcă si-ar da foc la valiza daca ar recunoaște ca știa de nulitatea contractului), trebuie sa continue sa strangă gunoaiele pana la hotărarea judecătorească!
  Iar cand apare hotărarea - care sigur ca o sa fie catastrofala pentru Romprost - contractul va fi anulat, Romprostu va fi amendat si va plăti despăgubirii Primăriei.
  Probabil ceva romproști vor ajunge la parnaie iar contractul si-l va disputa vreo societate care actualmente activeaza in Romprost.
  DAN-795
  11.06.2021, 06:42
  GREU DE INTELES ACEST razboi tenebros al lui
  Clotilde care a mentinut o stare confuza ce a dezavantajat-o , altfel , inceput cu o dezvaluire (termen iubit de presa pt o diversiune) de substanta , fapt ce a facut PSD ul sa devina mult mai vulnerabil .

  Starea actuala nu promite nimic bun ci , doar un prilej pentru amatorii de capital politic si o notorietate facila sa-si dea in petic , in esenta , un bun moment pentru demagogii bolshevici si fratii lor ce simuleaza un patriotism de parada in versuri de prescolar ..
  angel9913
  11.06.2021, 06:17
  Visele erotice ale lu' Stanica capshunaru'...
  ... film la 9 ! :)

  In realitate va fi cam asa: Clotilda cea tare-n cioc se face ca-i plateste p-aia, iar "aia" la randul lor se vor face ca strang gunoiul !

  Avantaj clar pt. votantzii furajatzi din sektoru' frantzuzoaicei: si cu banii luatzi si cu gunoiu' sub nas... :)
  Continuatzi, Mai Draga ! :D
  gheu
  11.06.2021, 02:03
  Yo cred ca
  Troll PSD.