CNA a amendat România TV după săptămâni de amânări și discuții. Televiziunea e acuzată că a comis mai multe derapaje la adresa lui Clotilde Armand

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 16:22
3935 citiri
CNA a amendat România TV după săptămâni de amânări și discuții. Televiziunea e acuzată că a comis mai multe derapaje la adresa lui Clotilde Armand
Una dintre burtierele pentru care România TV a fost amendată FOTO Captură video / Paginademedia.ro

Televiziunea România TV a fost amendată pentru numeroasele derapaje la adresa primarului Sectorului 1 Clotilde Armand, privind presupusele voturi furate precum și situația gunoaielor din sector.

Conform paginademedia.ro, România TV a dus o adevărată campanie îndreptată împotriva edilului de la Sectorul 1, motiv pentru care televiziunea a fost amendată cu 60.000 de lei (aprox. 12.000 euro) pentru abaterile de la legislația audiovizuală.

Într-o serie de emisiuni, România TV a abordat pe larg subiectul „furtului de voturi” și a gunoaielor de la Sectorul 1, timp de mai multe săptămâni la rând, în diverse emisiuni la care s-au făcut acuzații nefondate. Totodată România TV a avut mai multe burtiere controversate. Cum arată o parte dintre burtiere:

„Furtul reziştilor dovedit, Poliţiştii i-au prins în fapt”

„Jaf la Primaria Sectorului 1”

„Cât au furat reziştii”

„Câte voturi au furat reziştii”

De asemenea, unii invitaţi de la România TV o numeau pe Clotilde Armand „doamna Ciortild”.

„Hoţii voturilor îngroapă Capitala în gunoaie”

„Înregistrări uluitoare cu primăriţa franţuzoaică.”

„Înregistrări uluitoare cu primăriţa franţuzoaică, cum a ajuns Sectorul 1 să fie îngropat în gunoaie”.

Decizie întârziată

Deși emisiunile respective au fost difuzate la România TV încă din lunile iunie și iulie, CNA a ajuns să dezbată subiectul abia în august, ca urmare a mai multor plângeri repetate făcute de Clotilde Armand.

Reclamaţiile au vizat două subiecte principale: emisiunile despre presupusele „voturi furate” în noaptea alegerilor pentru Locale şi emisiunile despre gunoaiele din Sectorul 1, cu derapajele aferente.

Toti membrii CNA s-au pus de acord că România TV a derapat de la Legislaţia Audiovizuală, însă nu s-au pus de acord când de mare să fie amens şi la cum să o aplice: la "pachet" sau derapaj cu derapaj.

Îniţial, Mircea Toma a venit cu mai multe propuneri de amendare şi a împărţit emisiunile „sancţionabile” pe subiecte: emisiunile despre gunoaie şi emisiunile despre voturi.

Pe de altă parte, Valentin Jucan a propus ca toate emisiunile reclamate de Clotilde Armand, indiferent de subiectul abordat în ele, să fie amendate „la pachet”.

Paginademedia.ro notează că această procedură „la pachet” s-a folosit des în istoria CNA a ultimilor ani, pe principiul „treci pe roşu de zece ori, dar eşti sancţionat o singură dată”.

În şedinţa de astăzi, 28 septembrie, s-a reluat votul şi s-a ales varianta unei amenzi „la pachet”. Mircea Toma (care propusese 80.000 de lei) şi Valentin Jucan (care a ajuns la o propunere de 50.000) s-au pus de acord, iar propunerea finală a ajuns la 60.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Romania TV, #Romania Tv amenda CNA, #amenda CNA, #Clotilde Armand, #pagina de media , #stiri Clotilde Armand