CNA a amendat România TV după săptămâni de amânări și discuții. Televiziunea e acuzată că a comis mai multe derapaje la adresa lui Clotilde Armand

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 16:22 3710 citiri
Una dintre burtierele pentru care România TV a fost amendată FOTO Captură video / Paginademedia.ro

Televiziunea România TV a fost amendată pentru numeroasele derapaje la adresa primarului Sectorului 1 Clotilde Armand, privind presupusele voturi furate precum și situația gunoaielor din sector.

Conform paginademedia.ro, România TV a dus o adevărată campanie îndreptată împotriva edilului de la Sectorul 1, motiv pentru care televiziunea a fost amendată cu 60.000 de lei (aprox. 12.000 euro) pentru abaterile de la legislația audiovizuală.

Într-o serie de emisiuni, România TV a abordat pe larg subiectul „furtului de voturi” și a gunoaielor de la Sectorul 1, timp de mai multe săptămâni la rând, în diverse emisiuni la care s-au făcut acuzații nefondate. Totodată România TV a avut mai multe burtiere controversate. Cum arată o parte dintre burtiere:

„Furtul reziştilor dovedit, Poliţiştii i-au prins în fapt”

„Jaf la Primaria Sectorului 1”

„Cât au furat reziştii”

„Câte voturi au furat reziştii”

De asemenea, unii invitaţi de la România TV o numeau pe Clotilde Armand „doamna Ciortild”.

„Hoţii voturilor îngroapă Capitala în gunoaie”

„Înregistrări uluitoare cu primăriţa franţuzoaică.”

„Înregistrări uluitoare cu primăriţa franţuzoaică, cum a ajuns Sectorul 1 să fie îngropat în gunoaie”.

Decizie întârziată

Deși emisiunile respective au fost difuzate la România TV încă din lunile iunie și iulie, CNA a ajuns să dezbată subiectul abia în august, ca urmare a mai multor plângeri repetate făcute de Clotilde Armand.

Reclamaţiile au vizat două subiecte principale: emisiunile despre presupusele „voturi furate” în noaptea alegerilor pentru Locale şi emisiunile despre gunoaiele din Sectorul 1, cu derapajele aferente.

Toti membrii CNA s-au pus de acord că România TV a derapat de la Legislaţia Audiovizuală, însă nu s-au pus de acord când de mare să fie amens şi la cum să o aplice: la "pachet" sau derapaj cu derapaj.

Îniţial, Mircea Toma a venit cu mai multe propuneri de amendare şi a împărţit emisiunile „sancţionabile” pe subiecte: emisiunile despre gunoaie şi emisiunile despre voturi.

Pe de altă parte, Valentin Jucan a propus ca toate emisiunile reclamate de Clotilde Armand, indiferent de subiectul abordat în ele, să fie amendate „la pachet”.

Paginademedia.ro notează că această procedură „la pachet” s-a folosit des în istoria CNA a ultimilor ani, pe principiul „treci pe roşu de zece ori, dar eşti sancţionat o singură dată”.

În şedinţa de astăzi, 28 septembrie, s-a reluat votul şi s-a ales varianta unei amenzi „la pachet”. Mircea Toma (care propusese 80.000 de lei) şi Valentin Jucan (care a ajuns la o propunere de 50.000) s-au pus de acord, iar propunerea finală a ajuns la 60.000 de lei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News