UPDADE Clotilde Armand a fost investita in functie si a devenit oficial noul primar al Sectorului 1: Impreuna invingem si impreuna reconstruim Sectorul 1!

Joi, 29 Octombrie 2020, ora 17:59
6610 citiri
UPDADE Clotilde Armand a fost investita in functie si a devenit oficial noul primar al Sectorului 1: Impreuna invingem si impreuna reconstruim Sectorul 1!
Foto: Facebook/ Clotilde Armand

Clotilde Armand (USR-PLUS) a fost investita joi ca primar al Sectorului 1, la 32 de zile de la alegerile locale din 27 septembrie, si dupa ce a dus un adevarat razboi in instanta cu fostul primar PSD, Daniel Tudorache, dar si cu alte aproximativ 120 de persoane, rude si apropiati ai unor angajati din Primaria Sectorului 1 sau din PSD.

UPDATE 17:44 Clotilde Armand si-a depus juramantul si a devenit oficial primarul Sectorului 1 al municipiului Bucuresti: "Subsemnata Clotilde Marie Brigitte Armand, primar al Sectorului 1 al municipiului Bucuresti, jur sa respect Constitutia si legile tarii si tot ceea ce sta in puterile si priceperea mea pentru binele locuitorilor Sectoului 1 al municipiului Bucuresti. Asa sa imi ajute Dumnezeu"

"Stimati cetateni ai Sectorului 1, am depus juramantul pentru functia de primar al Sectorului 1. De astazi, noi toti avem o datorie fata de romani, trebuie ca Primaria sa functioneze 100% pentru cetateni.

Cunosc problemele din Sectorul 1 si cauzele acestei administratii defectuoase. Am fost 3 ani consilier local si m-am luptat sa indrept ceea ce era nedrept pentru democratia noastra. Trebuie sa lasam orgoliile politice la o parte si sa realizam de indata proiectele de investitii deja votate si aprobate.

Cetatenii s-au saturat de jaf, de combinatii si de promisiuni. Romanii vor sa vada ca taxele si impozitele lor ajung acolo unde trebuie, nu in conturile unor firme de casa apropiate unor partide. Cetatenii vor sa vada ca Primaria lucreaza pentru ei si nu invers"

Vom face un audit pentru a sti de unde incepem si unde ne situam. O curatenie temeinica nu se face ascunzand gunoiul sub pres. Gunoiul trebuie aruncat la tomberon.

Ne vom ghida dupa trei principii: Stop pilelor! Stop coruptiei! Stop birocratiei!

Am incredere ca exista oameni de buna credinta in acesta insitutie, care vor lucra alaturi de mine si echipa mea.

Impreuna invingem si impreuna reconstruim Sectorul 1!", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Prezent la ceremonie, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a dat asigurari ca va sprijini autoritatea locala.

"Vreau sa va asigur, doamna primar, pe dumneavoastra si pe consilierii din cadrul Consiliului care astazi au depus juramantul ca in mine si in Institutia Prefectului veti avea un sprijin, va vom ajuta atunci cand veti avea nevoie si va vom incuraja sa va duceti la bun sfarsit proiectele, indiferent de formatiunea politica ce v-a propulsat in functiile respective. Aveti o misiune grea si sunt convins ca o veti indeplini", a declarat Trian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

UPDATE 17:00 Ceremonia de investire in functie a inceput.

Consilierii locali isi depun juramantul de investire in functie.

Clotilde Armand la investirea in functia de primar al Sectorului 1 FOTO Facebook

STIREA INITIALA Clotilde Armand afirma intr-un mesaj pe Facebook, postat miercuri seara, ca in PSD este la moda nationalismul-caviar. "Domnul fost primar Tudorache a esuat ca primar iar acum vrea sa obtina imunitate fiind pe lista PSD pentru Parlament," sustine aceasta.

Reactia vine dupa ce fostul primar al Sectorului 1 afirmase ca Romania este o colonie a Frantei, dupa alegerea lui Clotilde Armand si vizita oficiala a lui Ludovic Orban la Paris.

"A declarat ca Romania a devenit colonie franceza pentru ca am fost eu aleasa si validata primar. Ce-ar mai fi de spus...?! Astfel de afirmatii dovedesc ca pesedistii au chiulit de la orele de istorie. Si de la orele de limba romana. Sau de la cei 7 ani de acasa.

Ultima luna ne-a aratat tuturor masura exacta a nemerniciei pesediste. Sunt oameni pentru care puterea este un scop in sine. De 30 de ani au corupt toate sferele societatii si ne-au tinut prizonieri in subdezvoltare. Nu vor insa sa admita ca au pierdut. Instanta a anulat 125 de cereri formulate de PSD impotriva mea si a validat mandatul meu. E o ecuatie simpla, democratica. Restul sunt inventii, praf aruncat in ochii romanilor pentru a nu vedea realitatea.

Noi am descoperit un atelier de procese verbale PSD, un sediu de campanie in birourile primariei. Si nu invers. Noi am castigat alegerile pe 27 septembrie. Aceasta victorie nu poate sa ne fie confiscata. Drept dovada, am fost anuntata ca maine voi depune juramantul de primar ales al Sectorului 1," scrie Clotilde Armand.

Cine este Clotilde Armand

Clotilde Marie Brigitte Armand (47 de ani), candidatul Aliantei USR-PLUS, a castigat Primaria Sectorului 1 din Capitala. Este politician, manager si activist civic de origine franceza. Este membru fondator al partidului Uniunea Salvati Romania. In urma alegerilor europarlamentare din 2019, a fost aleasa europarlamentar, unde este membra in Comisia de Buget si Comisia pentru Transport din Parlamentul European.

Studii si cariera

Clotilde Armand are o diploma in inginerie, dupa ce a urmat "Ecole Centrale Paris", absolvind in 1996. Are si un master in inginerie, obtinut la "Massachusetts Institute of Technology", in 1997.

A fost analist la "The Sabre Group", in Boston, Statele Unite ale Americii, intre 1997 si 1999. A fost directoarea departamentului de consultanta al "KPMG" Bucuresti intre 1999 si 2001.

Clotilde Armand a fost responsabila de gestionarea proiectelor in echipa Office-AIRBUS A380, la "ALTEN", Toulouse, Hamburg, in intervalul 2002-2004. A ocupat functia de director al Departamentului IT, apoi director distributie gaze, Bucuresti si Ilfov, la GDF SUEZ - DISTRIGAZ SUD (Bucuresti) intre 2005 si 2010.

Astfel, intre 2010 si 2013 a fost Directoare, Inovare si piete noi GDF SUEZ Energie France (Paris). In perioada 2013-2017 a fost director general EGIS Romania si Bulgaria, iar intre 2017 si 2019 a condus activitatile comerciale pentru Europa continentala EGIS Rail, Egis International.

Pe plan politic, este membra fondatoare a Uniunii Salvati Bucurestiul si vicepresedinte al Uniunii Salvati Romania in intervalul 2016-2019. In acelasi interval a fost si consilier local al Sectorului 1, iar din 2019 este eurodeputat in Parlamentul European in legislatura 2019-2024, aleasa pe listele aliantei USR-PLUS.

Citeste un portret complet al primarului Sectorului 1- Cine este Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1 din Bucuresti. Averea declarata de frantuzoaica maritata cu un matematician roman

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Clotilde Armand investire, #Clotilde Armand primar , #USR