Planul lui Clotilde Armand pentru Politia Locala: "Coruptia endemica de acolo si cei care au facut pact cu Mafia trebuie sa dispara"

Joi, 25 Februarie 2021, ora 11:34
6085 citiri
Planul lui Clotilde Armand pentru Politia Locala: "Coruptia endemica de acolo si cei care au facut pact cu Mafia trebuie sa dispara"
Politia Locala a Sectorului 1 ar putea fi reorganizata/Foto: Politia Locala S1/Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat joi, 25 februarie, ca astazi urmeaza sa fie supus la vot in consiliul local proiectul de reorganizare a Politiei Locale. "Coruptia endemica de acolo si cei care poarta uniforma de politist local si au facut pact cu Mafia trebuie sa dispara", a subliniat primarul sectorului.

"Consiliul Local al Sectorului 1 se va intruni astazi, 25 februarie 2021, la ora 14.00, in sedinta ordinara, la sediul Primariei Sectorului 1 din Bd. Manta nr. 9.

Cel mai important proiect aflat pe ordinea de zi a sedintei de astazi il constituie reorganizarea Politiei Locale Sector 1. Prin acest proiect, sunt reduse substantial functiile de conducere din cadrul Politiei Locale, pentru eliminarea coruptiei si pentru eficientizarea activitatii acestei institutii. Este vorba despre reducerea functiilor de conducere de la 31 la 16, eliminarea suprapunerilor de atributii, comasarea activitatilor similare, precum si optimizarea activitatii structurilor de ordine publica si de inspectie.

Noua varianta a proiectului include o transformare a Serviciului Disciplina in Constructii, ale carui atributii se transfera in mare parte in cadrul Aparatului de specialitate al Primarului (punctele 18 si 19 de pe ordinea de zi).

Aceasta reorganizare este o etapa necesara pentru a construi o structura pe care sa ne bazam pentru a reforma Politia Locala. Ce se intampla in prezent in aceasta institutie este o problema de siguranta nationala. Coruptia endemica de acolo si cei care poarta uniforma de politist local si au facut pact cu Mafia trebuie sa dispara. Locul politistului local este pe strada pentru a veghea la siguranta publica si nu in spatele unor birouri in care de multe ori isi fac propria agenda, diferita de cea a cetateanului, si din care incaseaza inutil venituri. Fac din nou un apel la toti consilierii sa fie constienti de importanta acestei reorganizari, sa lase la o parte interesele politice si sa se intoarca cu fata la problemele comunitatii si nevoile acesteia", a scris Clotilde Armand pe pagina ei de Facebook.

Reamintim ca in luna septembrie a anului trecut, Clotilde Armand a depus o plangere penala la DNA pe numele Primarului Sectorului 1 de la acea data dar si a sefilor Politiei Locale dupa ce in presa au aparut informatii si note de informare redactate de politisti locali care ar fi urmarit-o pe Clotilde la unul din protestele din 2017, anuntand ca urmeaza sa faca o plangere penala la DIICOT.

Mai puteti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#Clotilde Armand primarie sector 1, #politia locala sector 1, #PSD, #Dan Tudorache PSD , #stiri Clotilde Armand