Un consilier PNL la Sectorul 1 o reclamă pe Clotilde Armand la DNA. Liberalul, chemat ca martor de Romprest în procesul cu primăria

Luni, 06 Martie 2023, ora 13:08
2833 citiri
Un consilier PNL la Sectorul 1 o reclamă pe Clotilde Armand la DNA. Liberalul, chemat ca martor de Romprest în procesul cu primăria
Consilierul local Dan Podaru, plângere penală la DNA pe numele primăriței Clotilde Armand FOTO FJSC.ro

Dan Podaru, consilier local la Sectorul 1 al Capitalei din partea PNL, a depus luni o plângere penală la DNA împotriva primarului de sector Clotilde Armand.

Consilierul local o acuză pe Clotilde Armand de imixtiune în justiţie, prin faptul că a îndemnat PNL, într-un mesaj pe rețelele de socializare, să-l împiedice să depună mărturie ca martor într-un proces civil cu firma de salubritate Romprest.

De asemenea, Dan Podaru a anunţat că a depus plângere penală şi împotriva lui Vlad Voiculescu - preşedintele USR Bucureşti, acuzat că a preluat şi el acel mesaj, dar şi împotriva lui Ionel Stoica, funcţionar public în cadrul primăriei.

Consilierul nu ştie însă dacă va fi citat ca martor în acel dosar, dar consideră că mesajul primarului Clotide Armand este o imixtiune în justiţie.

"Astăzi, am depus o plângere penală împotriva primarului Clotilde Armand, lui Vlad Voiculescu - preşedintele USR Bucureşti şi a şefului serviciu imagine din Primărie, Ionel Stoica. Pe scurt, săptămâna trecută, Clotilde Armand, printr-o postare publică, şi apoi Vlad Voiculescu, tot printr-o postare publică, au cerut şefilor PNL Bucureşti şi Sector 1, domnul Ciucu şi Burduja, să mi se retragă sprijinul politic pentru a nu mai avea funcţia de consilier local şi pentru a nu depune mărturie într-un dosar în care, se pare, că am fost citat ca martor. Acest lucru contravine legii penale. Este o formă de imixtiune, de blocare, a procesului Justiţiei. Ionel Stoica, cel care a şi postat această stupizenie pe site-ul Primăriei, lucru agravant, foloseşte canalele instituţiei pentru a ataca consilierii locali. Este un lucru extrem de grav. Mi s-a cerut să nu depun mărturie (...) Eu o să depun mărturie, pentru că încă nu ştiu numărul acelui dosar şi nici nu ştiu dacă voi fi citat ca martor sau nu, în calitate de preşedinte al Comisiei de mediere cu prestatorul serviciilor de salubritate, firma Romprest. Deci, nu este un conflict de interese. O terţă parte poate să ceară audierea unui martor într-un proces civil sau în orice tip de proces (...) Doamna Clotilde Armand, în afara faptului că este un primar abuziv, demonstrează că nu cunoaşte legea. Este o intimidare clară, pe faţă, de tip mafiot", a explicat consilierul PNL.

Pe 23 februarie, într-un mesaj pe Facebook, preluat apoi pe site-ul Primăriei, Clotilde Armand solicita preşedintelui PNL Sector 1, Sebastian Burduja, şi preşedintelui PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, să-l revoce din funcţia de consilier local pe Dan Podaru, după ce acesta a fost chemat de avocaţii firmei Romprest să depună mărturie într-un proces civil cu Primăria Sectorului 1.

"Un lucru grav se întâmplă astăzi în procesul în care cerem rezilierea contractului cu operatorul de salubrizare, la ora 15,00, este un termen important la Tribunalul Bucureşti. Judecătorii urmează să audieze ca martor un consilier local PNL, la solicitarea avocaţilor Romprest. Da, aţi auzit bine, un ales local - care este foarte vocal când se discută despre bugetul pentru salubrizare sau despre rezilierea contractului - este chemat să susţină cauza operatorului de salubritate. Cer public preşedintelui PNL Sectorul 1, Sebastian Burduja, şi preşedintelui PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, ca aleşii PNL să nu se implice în acest proces şi să-l revoce din funcţia de consilier local pe Dan Podaru. Un ales local trebuie să vegheze la cheltuirea corectă a banilor publici, nu să devină apărătorul unei firme private, ceea ce face acest consilier este un conflict de interese uriaş", scria atunci Clotilde Armand.

Ea considera că PNL şi PSD trebuie să se abţină când este vorba de contractul de salubritate atribuit firmei Romprest pe timpul lui Andrei Chiliman (PNL) şi modificat în mandatul lui Dan Tudorache (PSD), contract care a adus locuitorilor din Sectorul 1 un prejudiciu de 200 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Senatorul USR Irineu Darău a anunțat joi, 18 aprilie, că a depus un denunţ penal împotriva ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a primarului din Râşnov, Liviu-Cătălin Butnariu,...
#Clotilde Armand, #plangere penala, #DNA, #ROMPREST, #Vlad Voiculescu, #PNL , #DNA