Clotilde Armand s-a răzgândit: Sectorul 1 rămâne cel mai bogat din Capitală. ”Socotelile din postarea inițială nu mai sunt valabile”

Joi, 09 Septembrie 2021, ora 16:59 3547 citiri
Clotilde Armand recunoaște ca rectificarea bugetară a echilibrat bugetul Sectorului 1 FOTO Facebook / Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunțase, pe 6 septembrie, că Sectorul 1 și-a pierdut statutul de cel mai bogat sector din Capitală. La câteva zile, însă, edilul s-a răzgândit și a recunoscut că s-a greșit la calcule.

Într-o postare pe Facebook a Primarului Sectorului 1, Clotilde Armand analiza impactul pe care îl au asupra bugetelor primăriilor noile prevederi ale legii bugetului pentru anul 2021.

Astfel, bugetele primăriilor ar avea de suferit în urma modificării distribuției banilor din impozitul pe venit.

”Sectorul 1 nu mai este cel mai bogat sector din Capitală” anunța Clotilde Armand.

Însă avocatul Gabriel Biriș, specialist în legislație fiscală, îi atrage atenția, tot într-o postare pe Facebook, că proiectul colegului de partid (USRPLUS), ministrul Claudiu Năsui, privind ”impozite și contribuții zero” ar diminua și mai mult bugetul primăriilor din România, inclusiv cel al Sectorului 1.

”Facem o socoteală simpla. Astăzi avem vreo 5,5 milioane de angajați, din care vreo jumătate de milion sunt scutiți de impozit pe salarii (construcții, IT).

Impozite și contribuții zero la salariul minim înseamnă că 5 milioane de oameni vor plăti cu vreo 150 lei mai puțin impozit pe salarii.

150 lei*5.000.000 angajați*12 luni = 9.000.000.000 lei (9 miliarde lei), adică aproape jumătate din cei 19,9 miliarde lei bugetați a fi încasați din impozitul pe salarii în 2021 (Legea 15/2021).

Cam tot cu jumătate (+/-) îi vor scădea și veniturile la buget ale primăriței noastre, la fel cum tot cu jumătate vor scădea veniturile la mai toate primăriile”, notează Biriș în postare.

La comentarii intervine Clotilde Armand, care recunoaște eroarea de calcul, după ce guvernul a realizat rectificarea bugetară.

”Însă socotelile din postarea inițială nu mai sunt valabile deoarece rectificarea bugetară a crescut cota minimă alocată per locuitor de la 1150 lei/locuitor/an la 1400 lei/locuitor/an și astfel sectorul 1 va avea un venit redus cu peste 80 milioane de lei pe an” comentează Clotilde Armand.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com