Blocul ridicat în buricul Bucureștiul fără autorizație: "Poliția Locală era folosită doar pentru filaje politice și sinecuri"

Marti, 14 Iunie 2022, ora 13:01
5437 citiri
Blocul ridicat în buricul Bucureștiul fără autorizație: "Poliția Locală era folosită doar pentru filaje politice și sinecuri"
Blocul nou cu 8 etaje din cartierul Băneasa despre care Clotilde Armand spune că e construit ilegal FOTO Facebook/ Clotilde Armand

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, spune că a făcut plângere penală proprietarului unui imobil de 8 etaje construit ilegal în cartierul Băneasa.

Edilul spune că este o clădire construită ilegal iar proprietarul nu a dorit să permită accesul echipelor de control și nici să prezinte documentele atunci când i-au fost solicitate.

”Știți ce este șocant la fotografia asta? Că acest bloc de opt etaje a fost construit fără a avea autorizație de construire. Da, ați citit bine. Asta pentru că în timpul fostelor administrații locale, Poliția Locală era folosită doar pentru filaje politice și sinecuri, iar haosul urbanistic s-a extins treptat în Sectorul 1.

Acest imobil (S+P+8E) a răsărit, în urmă cu mai mulți ani, în cartierul Băneasa, pe strada Heliului”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

”În primăvară, am făcut plângere penală împotriva proprietarului pentru continuarea unor lucrări de construcții neautorizate, iar acum așteptăm rezultatul anchetei procurorilor.

În paralel, am solicitat judecătorilor să dea dreptul polițiștilor locali de la Disciplina în construcții să poată pătrundă în imobil pentru a stabili care este în acest moment situația blocului.

Pentru că la cel mai recent control, proprietarul imobilului nu a vrut să permită accesul echipajului și nici nu a prezentat documentele. Polițiștii locali au aplicat legea și l-au amendat cu 16.000 lei.

Haosul urbanistic trebuie să înceteze iar anumiți dezvoltatori imobiliari trebuie să știe că nu ne vom opri aici. Vom continua controalele și acțiunile noastre, vom demola acolo unde este de demolat”, a mai scris Clotilde Armand.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Clotilde Armand, #bloc ilegal, #sectorul 1, #cartierul baneasa , #constructii