Clotilde Armand acuza angajatii din primarie ca ascund informatii de DNA: "Gasiti documentele sau zburati instant din primarie"

Duminica, 14 Februarie 2021, ora 16:19
18508 citiri
Clotilde Armand acuza angajatii din primarie ca ascund informatii de DNA: "Gasiti documentele sau zburati instant din primarie"
Clotilde Armand FOTO Facebook

Primarul Sectorului 1 acuza angajatii din primarie ca nu au trimis documentele solicitate de Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Clotilde Armand anunta ca a desfiintat Administratia Unitatilor de Invatamant Preuniversitar si a Unitatilor Sanitare Publice (AUIPUSP) si a adus-o in aparatul de specialitate al primariei.

"La AUIPUSP erau doamnele si domnii despre care v-am spus ca aveau abonamente telefonice de 75 Euro / luna, la AUIPUSP s-a facut celebra achizitie descoperita de mine anul trecut in ziarul Bursa la rubrica "Diverse", in valoare de 93 de milioane de lei, pentru tabletele supraevaluate achizitionate de vechiul primar prin procedura proprie, fara SICAP. Dar asta nu e tot", scrie Armand pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 anunta ca procurorii DNA au solicitat documente privind studiile de fezabilitate achizitionate de AUIPUSP, inca de anul trecut, dar unii functionari ai primariei au refuzat sa le trimita.

Armand: Gata cu licitatii cu dedicatie

"Inainte sa devin primar am depus impreuna cu colegii mei din USR o plangere la DNA pentru ca AUIPUSP a atribuit direct, fara licitatie, 71 de contracte unei firme pentru studii de fezabilitate si expertize tehnice. 9 milioane de lei a primit firma Be Home Concept de la AUIPUSP pentru aceste studii. De ce am facut aceasta plangere la DNA atunci? Pentru ca studiile acestea erau copy-paste, pentru ca aceasta directie a atribuit fara licitatie aceste sume enorme unor firme de apartament in regim de urgenta. Ce stim despre firma Be Home Concept? Mai nimic. Stiu doar ca a remodelat vila lui Vladimir Plahotniuc. Interesant, nu?

Aceasta directie a Primariei Sectorului 1 a functionat pana sa ajung eu primar ca o fortareata. Nimeni din primarie nu stia ce se intampla acolo, nimeni nu stia cine o conduce de fapt.

Zilele trecute am aflat de la Directia Juridica ca procurorii DNA au solicitat de la mai multe departamente documente privind studiile de fezabilitate achizitionate de AUIPUSP, inca de anul trecut. Iar unii functionari ai primariei au refuzat sa le trimita. Acum, inteleg ca la serviciul Achizitii Publice ca inca mai lucreaza niste oameni apropiati de fostul primar Vanghelie si care se fac ca nu gasesc documentele solicitate de procurori. Am un singura propunere pentru ei: faceti bine si gasiti documentele sau zburati instant din primarie", scrie Armand.

Primarul din Sectorul 1 anunta ca a desfiintat AUIPUSP si a adus-o in aparatul de specialitate al primariei. "Gata cu licitatii cu dedicatie si cu functionari publici corupti", a mai scris Armand.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Bărbat prins când primea mită 20.000 de euro de la ruda unei persoane trimise în judecată. Ce a promis în schimbul banilor
Bărbat prins când primea mită 20.000 de euro de la ruda unei persoane trimise în judecată. Ce a promis în schimbul banilor
Un bărbat a fost reţinut pentru trafic de influenţă după ce a fost prins când primea 20.000 de euro de la o rudă a unei persoane trimise în judecată, în schimbul promisiunii că poate...
Dumitru Buzatu, eliberat din închisoare după ce a făcut un denunț la DNA. Decizia instanței în cazul fostului baron PSD
Dumitru Buzatu, eliberat din închisoare după ce a făcut un denunț la DNA. Decizia instanței în cazul fostului baron PSD
Tribunalul Vaslui a decis luni, 15 aprilie, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până acum în arest la Penitenciarul Vaslui....
#Clotilde Armand, #DNA, #primarie, #sector 1 , #stiri Clotilde Armand