Antena 3, amendată în urma emisiunilor în care o acuză pe Clotilde Armand că ar fi furat voturi. Reacția edilului

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 18:28
6060 citiri
Antena 3, amendată în urma emisiunilor în care o acuză pe Clotilde Armand că ar fi furat voturi. Reacția edilului
Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a acuzat PSD că lansează știri false FOTO Facebook / Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 din Capitală Clotilde Armand a reacționat marți, 12 octombrie, după ce postul Antena 3 a fost amendat de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) pentru mai multe acuze nefondate aduse edilului într-o emisiune TV în care o acuză că ar fi furat voturi.

Conform deciziei CNA, Antena 3 a primit o amendă de 5.000 de lei.

"Amendă de 5.000 de lei postului Antena 3 pentru încălcarea dispozițiilor art. 40 alin. (5) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual în cadrul emisiunii „Exces de putere”, ediția din 06.08.2021 [„Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”]”, se arată într-o decizie a CNA de marți.

Clotilde Armand a reacționat apoi pe Facebook, precizând că nivelul de știri false „create de PSD a ajuns prea departe” și că a deschis o acțiune în instanță în acest sens.

„Vă mai amintiți de acel fake-news grosolan prin care Antena 3 declara isteric “Clotilde cu mâna pe voturi!" titrând că eu aș fi fost în camera cu voturi din sediul BES 1? CNA tocmai a amendat acest post televiziune pentru difuzarea de știri false. Pentru că adevărul a fost unul singur: nu eram eu, era o altă persoană în sala respectivă.

Nivelul știrilor false create de PSD a ajuns prea departe. Acum e timpul să plătescă. Am deschis și o acțiune în instanță împotriva celor care și-au permis să manipuleze în asemenea hal. Și nici bani de la primărie nu mai primesc aceste televiziuni. Așa cum primeau în vremea PSD”, a relatat Armand pe Facebook.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, marţi, postul Antena 3 cu amendă de 5.000 de lei pentru încălcarea dispoziţiilor din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual în cadrul emisiunii "Exces de putere" din 6 august.

Potrivit unui comunicat al CNA, art. 40, alin. 5 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual prevede că "moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".

Clotilde Armand cere ajutorul bucureștenilor: „Proiectele sunt votate doar când locuitorii Sectorului 1 vin şi le susţin”
Clotilde Armand cere ajutorul bucureștenilor: „Proiectele sunt votate doar când locuitorii Sectorului 1 vin şi le susţin”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand anunţă că a convocat luni, 25 martie, la ora 13.30, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Sector 1, cu un singur punct pe ordinea de zi,...
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
#Clotilde Armand, #primaria sectorului 1, #CNA, #amenda Antena 3 , #stiri Clotilde Armand