Clotilde Armand pune lacătul pe Primăria Sectorului 1. Cetățenii, victimele războiului total cu consilierii PSD - PNL

Joi, 07 Martie 2024, ora 08:03
6479 citiri
Clotilde Armand pune lacătul pe Primăria Sectorului 1. Cetățenii, victimele războiului total cu consilierii PSD - PNL
Clotilde Armand FOTO: Facebook

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, face un anunț-șoc într-o postare pe Facebook, cu 3 luni înaintea alegerilor locale. Nemulțumită de activitatea consilierilor PSD-PNL, Armand anunță astăzi, 7 martie:

”Fac un anunț important pentru toți locuitorii din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va fi închisă din cauza consilierilor locali PNL PSD. Aceștia au luat banii de la funcționarea primăriei și i-au dat la Catedrala Mântuirii. Registratura va fi închisă și serviciile publice la fel.

Primăria nu mai are cum să funcționeze fără buget. Un lucru extrem de grav și fără precedent. Pentru ceea ce a făcut PNL PSD am depus deja o plângere penală săptămâna trecută. Este interzis în lege să oprești serviciul public. Dar asta se pare că nu e de ajuns pentru acești inconștienți.

De astăzi nu vom mai avea internet în instituție. De săptămâna trecută nu avem pază. Vom închide primăria și voi informa fiecare cetățean din sector despre cum este furat de coaliția PSD PNL. Voi deschide un birou al registraturii în fața sediului PSD din Kiseleff și unul în fața sediului PNL din Modrogan. Să-i vadă o țară întreagă cât de disperați sunt cei care au furat industrial această primărie că nu mai pot fura liniștiți în continuare”, a notat Armand pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 a depus la începutul săptămânii plângere penală pe numele consilierilor locali PSD și PNL „pentru că au sistat intenționat continuitatea serviciilor publice”

„Astăzi la ora 10.00 avem ședință de Consiliul Local și vă anunț că deja am depus plângere penală pe numele consilierilor locali PSD PNL pentru că au sistat intenționat continuitatea serviciilor publice – lucru interzis prin lege. Ceea ce fac acești inconștienți se numește abuz în serviciu”, a scris Clotilde Armand luni, 4 martie, pe Facebook.

„După ce au tăiat bani de la spitale și i-au dat la Catedrala Mântuirii Neamului (în plină pre campanie electorală), coaliția toxică din Consiliul Local a deturnat alte zeci de milioane lei pentru reconstrucția și dezvoltarea Sectorului 1 către interesele de partid, punând astfel în pericol funcționarea administrației locale. În timp ce noi avem ca prioritate Sănătatea și Educația, consilierii PNL-PSD preferă să direcționeze 10 milioane lei direct către Catedrala Mântuirii Neamului, din Sectorul 5 al Capitalei. Prin mai multe amendamente, coaliția toxică din Consiliul Local a deturnat alte zeci de milioane lei pentru reconstrucția școlilor (ex. Școala din Greenfield) și dezvoltarea Sectorului 1, au tăiat din banii alocați pentru modernizarea drumurilor și de la bazinul olimpic de la Colegiul Tehnic Media către interesele de partid”, mai acuză Armand.

Grupul consilierilor locale PNL au reacționat cu un comunicat:

”Pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local din 4 martie 2024 a fost introdusă propunerea doamnei primar de modificare a bugetului instituției aprobat în data de 12 februarie 2024. Propunerea de Hotărâre de Consiliu Local are la bază un document care include categorii de investiții ale primăriei, conform documentului transmis de funcționarii Primăriei Sectorului 1 către consilierii locali PNL, la solicitarea acestora, înainte de ședință, document pe care îl atașăm, și suplimentarea unor sume pentru bunuri și servicii necesare funcționării primăriei.

Mai mult, din cele opt puncte din documentul care conține dorințele doamnei Armand cu privire la modificarea obiectivelor de investiții, patru vizează solicitări de diminuare a bugetului aprobat deja pentru proiecte precum achiziția de imobile pentru spații verzi sau locuri de joacă și construcția ansamblului educațional din cartierul Greenfield.

Menționăm că mutarea cheltuielilor din capitolul funcționare în capitolele care vizează investiții a fost o decizie asumată a consilierilor PNL pentru că Sectorul 1 cheltuiește sume enorme în mod netransparent pe capitolul funcționare, iar acest lucru a blocat deja ani de zile dezvoltarea coerentă a sectorului.

Ca atare, în timpul ședinței de Consiliu Local de astăzi, reprezentanții PNL au solicitat primarului să comunice transparent cum a folosit în două luni de zile cele patru milioane de lei alocate prin buget pentru funcționarea instituției astfel încât să aibă nevoie să sisteze, așa cum scrieți în articol, „o serie de servicii esențiale pentru derularea activității funcționarilor cum ar fi: serviciile de pază, serviciile de mentenanță a celor două clădiri, serviciile de mentenanță la stațiile de încărcare a mașinilor electrice din parcarea primăriei, serviciile de telefonie etc”. Aceștia nu au primit niciun răspuns concret, iar doamna primar nu a participat la ședință. În ceea ce privește suma alocată pentru culte, Consiliul Local nu a intervenit asupra sumelor alocate deja în bugetul propus de doamna primar, ci a decis către ce obiective de investiții se vor direcționa banii pe care doamna Armand dorea să îi aloce cultelor, atribuții care aparțin consilierilor locali prin lege. Menționăm că în 2023, la capitolul „Servicii religioase”, primarul Armand a cheltuit 11, 74 milioane de lei pentru susținerea cultelor, iar anul acesta a solicitat 20 de milioane, din care Consiliul Local a rezervat 10 milioane pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.”

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#Clotilde Armand primarie sector 1, #inchidere, #primaria sectorului 1, #razboi, #buget, #consilier, #PSD PNL , #stiri Clotilde Armand