14 români au fost arestați în Italia pentru clonare de carduri bancare

Joi, 18 August 2022, ora 10:26 1823 citiri
Prejudiciul creat de români se ridică la peste 100.000 de euro FOTO Pexels

Paisprezece români care ar fi clonat carduri bancare și ar fi retras fraudulos bani au fost prinși de autoritățile italiene.

Cu cardurile clonate, românii cumpărau produse scumpe, precum smartphone-uri și tablete. Au retras însă și bani din bancomate, prejudiciul calculat fiind de peste 100.000 de euro.

Românii au vârste cuprinse între 29 și 59 de ani. Ei sunt suspectați de infracțiunile de furt calificat, primire de bunuri furate și utilizare necorespunzătoare și falsificare de instrumente de plată fără numerar.

Ancheta italienilor a scos la iveală că românii ar fi comis 20 de infracțiuni în provinciile Ancona, Bologna, Rimini, Ferrara, Forlì-Cesena, Macerata, Chieti, Livorno, Verona, Novara și Fermo împotriva a tot atâtea victime, toate cu vârste cuprinse între 59 și 89 de ani.

Potrivit stiridiaspora.ro, care îi citează pe anchetatori, membrii grupului infracțional au folosit întotdeauna cu același mod de lucru: abordau victimele în timp ce acestea intenționau să efectueze tranzacții la bancomate – de obicei ale institutului Unicredit – și reușeau să fure codul PIN al cardurilor.

Imediat după aceea, infractorii atrăgeau atenția victimelor sub un pretext oarecare, de exemplu, făcându-le să creadă că au scăpat o bancnotă pe jos, luau cardul ATM și îl înlocuiau cu un card similar, de obicei produsul unor furturi anterioare. După ce plecau cu cardurile, aceștia făceau retrageri de numerar de la bancomate sau cumpărau dispozitive electronice scumpe, relatează ANSA, potrivit sursei citate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com