„Răsplata” unui român care i-a „turnat” pe clienții unei terase, bănuiți că fumează substanțe interzise. „Aveau o stare euforică”

Sambata, 11 Februarie 2023, ora 03:25
42063 citiri
„Răsplata” unui român care i-a „turnat” pe clienții unei terase, bănuiți că fumează substanțe interzise. „Aveau o stare euforică”
Clienții unei terase au fost reclamați la 112, fiind bănuiți că fumează substanțe interzie FOTO Pixabay

Un bărbat din Drobeta Turnu-Severin a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a apelat nejustificat numărul de urgență după ce a sunat la 112 pentru a reclama că, pe o terasă din oraș, un client fumează substanțe interzise. Amenda a fost menținută în instanță.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Drobeta Turnu-Severin, un bărbat din oraș a contestat o amendă de 2.000 de lei primită de la polițiști pentru că a apelat nejustificat numărul de urgență 112. În procesul pentru anularea sancțiunii, bărbatul a arătat că la începutul anului 2022 a suferit o intervenție foarte gravă la pancreas, în Turcia, iar în 28 august 2022 a hotărât să meargă cu doi prieteni la o terasă.

Bărbatul a arătat că „de obicei nu consumă băuturi alcoolice, mai ales că până în prezent, a urmat o dietă strictă, și a luat hotărârea să meargă cu prietenii să mai vorbească, să le spună prin ce a trecut”.

Bărbatul susține că la câteva minute de la ajungerea sa pe terasă „a văzut la o masă alăturată un grup format din șase persoane, o femeie şi cinci bărbați care fumau şi aveau o stare euforică”. Severineanul susține că „a încercat să audă ce vorbesc şi a observat că vorbeau în altă limbă şi a presupus că sunt străini”.

Fumătorii s-au „evaporat” după apelul la 112

Bărbatul susține că „la un moment dat a observat că toată terasa s-a umplut de fum, un fum dens, care părea foarte ciudat”. Reclamantul s-a mai plâns judecătorului că „a intrat în panică, s-a gândit la sănătatea sa, pentru că până în acel moment, chiar dacă s-a aflat în preajma altor persoane care fumau, niciodată nu i-a fost așa de rău”.

Potrivit datelor de la dosar, bărbatul „și-a dat seama că aceștia fumează substanțe interzise și panicat fiind, primul lucru care i-a venit în gând, a fost să dea un telefon la 112, să vină poliţia să ia măsuri, astfel încât aceste persoane să nu facă şi alte lucruri ilegale”.

„Probabil ospătărița a auzit şi nevrând sa aibă alte probleme s-a dus la masa lor, le-a spus că a dat telefon la poliţie şi le-a spus să plece cât mai curând, imediat aceștia au plecat imediat din cafe-bar, iar ea a curățat repede masa şi a dat drumul la instalația cu apă şi aer pentru răcorire ca să nu se mai simtă așa de tare miros de fum”, a mai reclamat bărbatul.

Astfel, la venirea Poliției pe terasă nu mai era nimeni, iar reclamantul a fost amendat cu 2.000 de lei pentru apelarea nejustificată a numărului de urgență 112.

De ce a fost menținută sancțiunea

Judecătoria Drobeta Turnu-Severin a menținut amenda aplicată de Poliție celui care a sunat la 112, considerând că bărbatul a alertat autoritățile nejustificat.

„Petentul nu a reuşit să răstoarne prezumţia relativă, nedovedind prin ansamblul probelor solicitate o altă situaţie de fapt decât cea reţinută de constatările ex propriis sensibus ale agenţilor de poliţie, aceştia percepând în mod direct fapta, cât şi autorul acesteia, aşa cum reiese din raportul şi fişa de intervenţie depuse la dosarul cauzei. Mai mult, cele constatate direct de agenţii de poliţie se coroborează cu înregistrarea depusă la dosar, din care reiese că aceştia au discutat cu persoanele din incinta localului, care nu au confirmat cele sesizate de petent”, se arată în sentința Judecătoriei Drobeta Turnu-Severin, care nu este definitivă.

Judecătorul a explicat și motivele pentru care a fost respinsă cererea de transformare a amenzii în avertisment.

„Instanţa apreciază că agentul constatator a individualizat în mod corect sancţiunea aplicată, respectiv sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantumul prevăzut ca fiind minimul legal, fapta de alertare falsă și intervenția organelor de poliție în mod nejustificat conducând la împiedicarea activităţii acestora pentru a interveni în cazurile justificate în care putea fi periclitată viața, integritatea ori sănătatea altor cetățeni, care într-adevăr ar fi avut nevoie de intervenția la fata locului a organelor de poliţie”, a mai punctat judecătorul.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat din Italia vrea să dea în judecată autoritățile din Napoli după ce a primit nu mai puțin de 48 de amenzi rutiere, în ciuda faptului că nu ar fi condus niciodată în zona...
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
#clienti, #terasa, #fumatori, #amenda, #apel 112 , #justitie