Firma de turism care a repatriat din fonduri proprii toți clienții abandonați de Blue Air peste hotare: "Toată lumea stă cu mâinile în sân"

Vineri, 09 Septembrie 2022, ora 20:01
5440 citiri
Firma de turism care a repatriat din fonduri proprii toți clienții abandonați de Blue Air peste hotare: "Toată lumea stă cu mâinile în sân"
Pasager la aeroport FOTO Hepta

Majoritatea touroperatorilor din România au reacționat proactiv în criza de transport declanșată de compania Blue Air.

Touroperatorul Cocktail Holidays a anunţat vineri, 9 septembrie, că a repatriat din fonduri proprii toţi clienții aflaţi în vacanţă, de când Blue Air a suspendat toate zborurile.

La rândul său, agenţia de turism online Vola.ro a deschis un punct de lucru pe Aeroportul Otopeni şi face angajări.

”De ce trebuie să plătim pentru greşelile altora? În perioada 07 - 08 septembrie, de când Blue Air a decis să suspende toate zborurile până la data de 12.09.2022, agenţia Cocktail Holidays a repatriat din fonduri proprii toţi turiştii aflaţi în vacanţă, aproape 300 de persoane, fără niciun sprijin din partea nimănui. Plătim pentru greşelile altora deoarece nouă ne pasă de turiştii noştri şi ne respectăm promisiunea. Dar nu ni se pare corect. Toată lumea stă cu mâinile în sân şi vina se dă de la unul la altul. Colegii noştri au trăit zile de coşmar pentru a găsi cele mai bune variante de repatriere ale turiştilor. De ce au făcut acest lucru? Deoarece adevăraţii agenţi de turism fac acest job din pasiune. Foarte multă pasiune chiar pentru ca remunerarea financiară este sub aşteptări în acest domeniu”, scrie agenţia de turism pe contul de Facebook.

Destinatiile din care Cocktail Holidays a adus înapoi turiştii au fost următoarele:

către Bucureşti: Zakynthos, Creta-Chania, Madeira, Corfu, Mallorca, Tenerife, Cipru, Santorini

către Cluj-Napoca: Barcelona, Heraklion

”Ne dorim ca toţi turiştii să înţeleagă încă o dată avantajul rezervării pachetelor de vacanţă prin agenţiile de turism. Datoria noastră este de a fi alături de turiştii români, clienţii şi copatrioţii noştri. În plus faţă de asta noi suntem un business 100% românesc şi ne dorim să rămânem în continuare aici, alături de voi. Totodată dorim să susţinem demersul iniţiat de către ANAT (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism) prin care a solicitat

Domnului Prim-ministru Nicolae Ciucă, Domnul Daniel Cadariu – Ministru, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului în mod explicit ajutor şi pentru agenţiile de turism afectate de anulări şi înlăturarea oricăror diferenţe de tratament între persoanele prejudiciate de compania aeriana Blue Air. Nu este posibil ca agentiile de turism să fie lăsate să suporte pe cheltuiala proprie toate aceste costuri. Guvernul trebuie să arate susţinere şi către agenţiile de turism”, adaugă compania.

La rândul său, agenţia de turism online Vola.ro anunţă că a deschis un punct de lucru pe aeroportul Otopeni.

”Recent am deschis un punct de lucru pe aeroportul Otopeni. Principala funcţie a acestui birou este să ofere asistenţă de orice natură clienţilor noştri dar oferim diverse servicii, inclusiv achiziţii de bilete de avion, tuturor călătorilor. Volumul de activitate ne-a luat prin surprindere aşa că o să mărim staff-ul alocat. Ne găsiţi în terminalul plecări între orele 05:00-20:00, lângă birourile de check-in Wizzair”, scrie, pe Facebook, Daniel Truică, CEO Vola.ro.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#clienti blue air, #alternativa blue air, #firma turism, #clienti abandonati blue air , #Blue Air