AUR cere convocarea „de urgență” a CSAT pentru a sprijini Polonia în fața „agresiunii” migranților

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 11:24 2585 citiri
Liderii AUR George Simion și Claudiu Târziu FOTO Facebook

AUR a transmis miercuri, 17 noiembrie, o solicitare către președintele Klaus Iohannis pentru a convoca „de urgență” CSAT în contextul "agresiunii asimetrice şi neconvenţionale cu care se confruntă Polonia", ţară membră a Uniunii Europene şi aliată cu România în NATO.

"Presiunea migratorie organizată în mod subversiv de forţe de la estul Uniunii Europene este o agresiune împotriva tuturor statelor membre. Dacă cuvântul solidaritate mai are vreun sens, este cazul să o dovedim şi noi ca aliat al Poloniei", afirmă senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, într-un comunicat de presă.

Şi George Simion, copreşedinte AUR, a subliniat că "Polonia are nevoie de sprijin acum".

"Crizele interne şi externe nu ne aşteaptă până când vom avea un guvern legitim în România. Îi cer preşedintelui Iohannis ca, între două partide de golf, să convoace CSAT. Polonia are nevoie de sprijin acum. În calitate de ţară aliată, România are datoria să intervină pe căi diplomatice şi chiar cu ajutor uman şi material explicit dacă e nevoie. Graniţa estică a Poloniei este graniţa tuturor statelor membre", precizează deputatul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News