INTERVIU Prognoză pesimistă a unui fost ministru al Economiei: ”Nu văd lucruri bune în 2022. Prețurile vor continua să crească”

Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 13:54 3444 citiri
Preturile vor creste, spune fostul ministru. FOTO www.pexels.com

Pe români îi așteaptă un an greu din punct de vedere economic. Prețurile vor continua să crească, iar puterea de cumpărare ar urma să scadă.

Fostul ministru al Economiei de la USR, Claudiu Năsui, a declarat pentru Ziare.com că nu vede lucruri bune în anul 2022, despre care preconizează că va fi un an al greutăților din punct de vedere economic.

”Din păcate, nu văd lucruri bune în anul 2022. Va fi unul al greutăților din punct de vedere economic. Prețurile vor continua să crească. Banca Națională va continua să tipărească bani. Puterea de cumpărare a românilor va scădea, ceea ce va duce la o polarizare mai mare a societății. Diferența între cei care au și cei care n-au. Toate acestea se vor întâmpla pentru că guvernul va prefera să acopere găurile negre ale unui stat care cheltuie tot mai mult în fiecare an, mult peste cât are venituri”, a declarat fostul ministru al Economiei de la USR, Claudiu Năsui, pentru Ziare.com.

Impozitele vor rămâne mari, adaugă el.

”Cel mai rău e că vom rămâne țara din Europa care taxează cel mai puternic salariile mici și, mai ales prin asta, statul va continua să gonească românii din România. Tot din punct de vedere economic, la nivel internațional, elementul cheie la care oamenii trebuie să fie atenți este când va decide Rezerva Federală a Americii să crească dobânda cheie. Când și cu cât. E principalul punct de cotitură în economia mondială din ultimul deceniu”, mai spune Claudiu Năsui.

Marea provocare în 2022 este de a ține sub control inflația, consideră acesta.

”Încercarea e de a ține sub control inflația. Se va întâmpla. Întrebarea e când. Cred că acest moment va determina și viitoarea criză economică”, afirmă Năsui.

El a vorbit și de actuala coaliția de guvernare și spune că sunt două persoane în România care vor decide tot: Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu.

”Din punct de vedere politic, coaliția de guvernare va fi deosebit de stabilă. Suntem țara în care doi oameni vor decide tot: domnul Iohannis și domnul Ciolacu. Degeaba se vor certa activele de partid din PSD și PNL între ele. Atât timp cât domnul Iohannis și domnul Ciolacu vor să continue coaliția, ea va continua, indiferent de încercările economice sau sanitare prin care populația va trece”, a mai spus Năsui.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com