Năsui, despre un armistiţiu politic cu un guvern minoritar PNL-UDMR: „Nu există când e vorba de împărţirea banilor publici"

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 17:321749 citiri
Năsui, despre un armistiţiu politic cu un guvern minoritar PNL-UDMR: „Nu există când e vorba de împărţirea banilor publici"
Claudiu Năsui a explicat că în protocolul iniţial al coaliţiei nu stabilea alt partid ce miniştri propune celălalt partid FOTO Facebook.com/ Claudiu Nasui

Fostul ministru USR Claudiu Năsui a declarat marţi, 26 octombrie, la Antena 3, că formaţiunea îşi doreşte refacerea coaliţiei de guvernare cu PNL şi UDMR, pe bazele stabilite în 2020 şi a arătat că ideea unui armistiţiu nu este acceptată de USR.

"Fie suntem la guvernare şi facem reforme, fie nu suntem la guvernare", a spus Năsui.

”Nu noi suntem de acord cu doar a vota un Guvern minoritar, în schimb suntem de acord cu refacerea coaliţiei, aşa cum a fost ea iniţial”, a mai menţionat Claudiu Năsui, în intervenţia telefonică.

Întrebat dacă USR este dispus să revină la guvernare cu respectarea unor condiţii privind persoanele care se vor afla pe lista de miniştri, Năsui a arătat că mandatul partidului este de refacere a coaliţiei aşa cum erau bazele iniţiale. Acesta a explicat că în protocolul iniţial al coaliţiei nu stabilea alt partid ce miniştri propune celălalt partid.

Claudiu Năsui a mai completat că cei de la USR sunt dispuşi la negocieri pentru refacerea coaliţiei.

Despre varianta unui armistiţiu politic, cu un guvern minoritar PNL-UDMR, pentru o perioadă scurtă de timp, Năsui a spus: ”Nu există armistiţiu politic când e vorba de împărţirea banilor publici. Oamenii aceştia, ceea ce îşi doresc este să împartă aceşti bani din PNRR şi din PNLD, şi asta este una dintre motivaţiile principale care îi mână să se alieze”, iar lucrul acesta a dus la ieşirea USR de la guvernare.

”Există doar două opţiuni pentru USR, fie suntem la guvernare şi facem reforme, fie nu suntem la guvernare. Ideea că facem un fel de armistiţiu (...) nu este o opţiune pentru noi şi nu este o soluţie pentru români”, a mai spus Năsui.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News