Claudiu Năsui acuză coaliția că vrea să distrugă IMM-urile: ”Cum nu sunt suficienți bani să se sature toate căpușele, trebuie să încalece mai tare pe economia reală”

Joi, 16 Decembrie 2021, ora 17:48
3104 citiri
Claudiu Năsui acuză coaliția că vrea să distrugă IMM-urile: ”Cum nu sunt suficienți bani să se sature toate căpușele, trebuie să încalece mai tare pe economia reală”
Deputatul USR acuză coaliția că majorează cheltuielile statului, după care obligă mediul privat să strângă cureaua FOTO Facebook / Claudiu Năsui

Deputatul USR Claudiu Năsui acuză coaliția PSD-PNL că vrea să ”stoarcă ultimul ban din economie” pentru firmele de partid prin schimbarea regimului fiscal al IMM-urilor, firmele care au dus-o cel mai greu în pandemie. Măsurile vor duce la servicii mai scumpe și mai proaste pentru cetățeni, subliniază acesta.

Distrugerea microîntreprinderilor este o imensă greșeală.

Regimul fiscal al microîntreprinderilor făcea un munte de bine economiei României. Era un mod ușor și nebirocratic de plată a impozitelor. Fără să mai stăm cu facturi, bonuri, chitanțe și discuții interminabile cu contabili. Simplu și clar. Odată cu dispariția sa, revenim la „punerea facturii pe firmă”, la toată birocrația de dinainte și la toate negocierile cu inspectorii ANAF pentru retratarea cheltuielilor, pentru că dă prost să nu găsești nimic la un control.

Devine foarte clar că guvernul socialist PSD - PNL încearcă să stoarcă și ultimul bănuț din economie. Și de unde? De la cele mai mici firme, care au fost lovite crunt tot de măsurile statului în pandemie, închideri forțate și reduceri forțate ale programului de funcționare. Pentru ce? Pentru firmele de partid. Acum sunt două găști mari de firme de partid care trebuie îndestulate prin programe de furt tip PNDL. Cum nu sunt suficienți bani să se sature toate căpușele, trebuie să încalece mai tare pe economia reală. Cea privată”, a scris Năsui pe Facebook.

Deputatul USR atrage atenția că noile măsuri vor duce la scăderea concurenței, afectată fiind tot populația.

Mai țineți minte ce zicea un politruc PSD când era întrebat „de unde bani?”. Zicea că vor fi luați „dintr-o linie bugetară”. Acum ați înțeles care e „linia bugetară”, e buzunarul nostru.

Toată risipa, toate furturile, toate pensiile speciale, toate PNDL-urile sunt plătite tot de noi prin taxe și impozite mai mari. De românii care muncesc în mediul privat și de românii care au avut curajul să-și riște agoniseala să întreprindă în România.

Politicienii cresc cheltuielile statului, după care obligă mediul privat să strângă cureaua. În final, rezultatul e că ducem mai multă putere la clasa politică. Vom avea mai puține întreprinderi mici și mijlocii. Mai puțini antreprenori. Concurență mai mică. Iar asta înseamnă servicii mai scumpe și mai proaste pentru noi toți.

Micii antreprenori nu au nevoie de panglici și politicieni care să le zică că sunt „eroi”. Au nevoie să fie lăsați în pace, să fie lăsați să se dezvolte fără să li se pună bețe în roate de către statul pe care tot ei îl finanțează”, a conchis Claudiu Năsui.

Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro
Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro
Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 3 Lucian Judele şi deputatul USR Emanuel Ungureanu au depus o plângere penală împotriva primarului Sectorului 3 Robert Negoiţă şi a...
USR acuză PNL că își folosește oamenii numiți în ANAF pentru a aduna informaţii despre parlamentari
USR acuză PNL că își folosește oamenii numiți în ANAF pentru a aduna informaţii despre parlamentari
Partidul USR acuză, miercuri, 27 martie, că directorul general adjunct al Direcţiei Antifraudă Târgu-Jiu, numit de PNL, s-a folosit de bazele de date ale instituţiei pentru a aduna, ilegal...
#IMM, #regim fiscal IMM, #Claudiu Nasui, #USR, #coalitie pnl psd, #pandemie , #Stiri Claudiu Nasui