Cum erau terorizate tinerele trimise să se prostitueze în străinătate de Clanul Ghenosu. Printre victime erau și minore VIDEO

Joi, 24 Martie 2022, ora 11:59 4266 citiri
Percheziții la clanul Ghenosu FOTO: captură Poliția Română-DIICOT

Poliția și DIICOT au anunțat joi, 24 martie, că au făcut 18 percheziții în București și Dâmbovița, într-un amplu dosar de trafic de persoane.

Surse judiciare spun că ar fi vorba despre membri ai clanului Ghenosu.

Anchetatorii susțin că, începând cu anul 2011, a fost constituit un grup infracțional organizat specializat având drept scop obținerea unor sume importante de bani în urma săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism.

Tinerele erau racolate prin metoda ”loverboy”

Aceștia au exploatat sexual 18 persoane vătămate, ce au fost recrutate cu preponderență din mediul rural, provenind din familii destrămate și fără posibilități financiare, cărora le-au promis o viață lipsită de griji și, prin intermediul metodei “LOVERBOY”, le-au fi determinat să practice prostituția în folosul lor.

În același timp, unele dintre persoanele vătămate care nu doreau să continue să se prostitueze au fost bătute, umilite, terorizate de către membrii grupului infracțional organizat.

Persoanele vătămate au fost exploatate pe teritoriul României, Irlandei, Marii Britanii și Germaniei, în imobile închiriate de către membrii grupării infracționale organizate, în vederea întreținerii relațiilor sexuale cu clienții.

Liderii grupării au fost responsabili de crearea profilelor de pe site-urile de escorte, de promovarea anunțurilor pe aceste site-uri, precum și de încasarea sumelor de bani.

Precizăm că în vederea documentării activității infracționale, autoritățile de aplicare a legii din România și din Marea Britanie au semnat, în anul 2019, un acord pentru constituirea unei Echipe Comune de Anchetă - JIT (Joint Investigation Team).

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate în vederea indisponibilizării importante sume de bani, documente, înscrisuri și telefoane mobile, utilizate de către persoanele bănuite în desfășurarea activității infracționale.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 16 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii