Membrii unei rețele de cămătari, reținuți de Poliția Capitalei. În doar șase luni, interlopii ajunseseră să pretindă un apartament nou construit

Marti, 21 Decembrie 2021, ora 11:58
3661 citiri
Membrii unei rețele de cămătari, reținuți de Poliția Capitalei. În doar șase luni, interlopii ajunseseră să pretindă un apartament nou construit
Mic clan de interlopi în Capitală FOTO Captură/ Poliția Capitalei

Poliția Capitalei a transmis marți, 21 decembrie, că în noaptea anterioară au avut loc două percheziții la locuințele membrilor unei rețele de interlopi din Sectorul 3 ce se ocupa cu camăta și șantajul. În urma audierilor doi din membri rețelei, formată din trei bărbați și o femeie de 66 de ani, au fost plasați în arest preventiv.

Polițiștii au detaliat afacerile pe care gruparea le-a întreprins în ultimele luni cât și modul de operare. „Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbații de 27 și 43 de ani ar fi acordat împrumuturi mai multor persoane, percepând dobânzi pentru sumele împrumutate, iar pentru recuperarea sumelor nerestituite la termenul stabilit constrângeau părțile vătămate prin exercitarea de acte de violență”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

Au încercat să obțină locuri de parcare gratis

Cei patru interlopi au ajuns în atenția polițiștilor după ce au amenințat patronul unei stații de benzinărie care ar fi refuzat să le permită să-și parcheze mașinile gratis. Mai mult, acesta din urmă a fost apoi a amenințat și după ce s-a dus să-i reclame la poliție pe cei patru.

„Din cercetări s-a stabilit că în perioada mai - noiembrie 2021, cei doi, prin amenințări cu acte de violență ar fi constrâns un bărbat, șef de stație al unei benzinării, să le permită parcarea autoturismelor pe locurile destinate clienților, iar când au aflat ca partea vătămată a sesizat organele de politie ar fi amenințat-o cu acte de violență”, au transmis autoritățile.

Au vrut să pună mâna pe un apartament nou construit

„De asemenea, s-a mai stabilit că, în perioada iulie 2016 - septembrie 2017, bărbatul de 43 de ani, împreună cu o femeie și cu bărbatul de 39 de ani, prin amenințări cu acte de violență, ar fi încercat să determine un dezvoltator imobiliar să le înmâneze diverse sume de bani, ulterior solicitând și locuințe în imobilul pe care acesta îl construia la o adresă din sectorul 3”, au mai transmis polițiștii.

Polițiștii au ridicat în urma perchezițiilor importante sume de bani, iar din înregistrări se poate observa că activitatea infracțională a fost una extrem de profitabilă.

„Luni, 20 decembrie a.c., au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în București, fiind depistate și conduse la audieri patru persoane. Pe parcursul perchezițiilor au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe sume în lei și valută, precum și obiecte contondente și tăietoare.

În baza probatoriului administrat, bărbații de 27 și 43 de ani au fost reținuți, ulterior fiind dispusă măsura arestului preventiv. Celelalte două persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de șantaj, răzbunarea pentru ajutorul dat justiției și camătă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”.

Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
#clan interlop, #Bucuresti, #Politia Capitalei, #camata , #clan interlopi
Comentarii
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Le da drumul vreunul cu pensie nesimtita