Omenirea trimite un nou mesaj extratereștrilor: Stephen Hawking se opune de dincolo de mormânt VIDEO

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 05:00
6166 citiri
Omenirea trimite un nou mesaj extratereștrilor: Stephen Hawking se opune de dincolo de mormânt VIDEO
Mesaj pentru extratereștrii, pregătit de NASA FOTO: IFL Science

Omenirea se află în fața unui eveniment cu totul special, de a trimite un nou mesaj extratereștrilor, în ciuda îngrijorărilor celebrului fizician britanic Stephen Hawking. NASA a conceput un mesaj care va fi trimis în spațiu de la Institutul SETI din Statele Unite și de la un radiotelescopul din China, cu gândul de a lua legătura cu o civilizație avansată din univers.

Mesajul, care este scris într-un cod binar, explică compoziția biochimică a vieții de pe Pământ și informații despre locația planetei noastre din Sistemul Solar, potrivit IFL Science.

Mesajul este denumit ”Beacon in the Galaxy” (BITG) și este o versiune reînnoită a textului Arecibo, un mesaj radio interstelar care a conținut informații de bază despre umanitate și Pământ și care a fost trimis spre un cluster de stele globulare M13 în anul 1974.

Descrierea proiectului BITG, condus de Jonathan Jiang de la Centrul Jet Propulsion Laboratory al NASA de la Institutul de tehnologie din California, Statele Unite, a fost postată recent online pe arXiv.

”Mesajul propus include concepte matematice și fizice pentru a stabili un mijloc universal de comunicare, urmat de informații despre compoziția biochimică a vieții de pe Pământ, poziția marcată de timp a Sistemului Solar din Calea Lactee, în raport cu clusterele globulare cunoscute, precum și reprezentări digitalizate ale Sistemului Solar și ale suprafeței Pământului”, se arată în lucrare.

”Mesajul se încheie cu imagini digitalizate ale formei umane, împreună cu o invitație pentru orice civilizație inteligentă care primește să răspundă”.

Fenomenul nevăzut care deformează planeta: O forță trage de la ecuator VIDEO

A lua legătura cu vecinii noștri galactici ar putea suna ca un mod politicos de a se comporta, ca o specie multiplanetară care așteaptă, dar nu este o idee cu care toată lumea să fie de acord.

Celebrul fizician Stephen Hawking a avertizat odată ca omenirea să nu încerce să intre în contact cu o civilizație extraterestră. El a analizat un aspect al istoriei umane și a remarcat o tendință neplăcută care poate apărea atunci când două civilizații intră în contact una cu cealaltă: conflict, violență și dominație.

”Dacă viața inteligentă a evoluat în altă parte, ar trebui să putem auzi de ea. Într-o zi s-ar putea să primim un semnal de pe o planetă ca aceasta, dar ar trebui să ne ferim și să nu răspundem.

Întâlnirea unei civilizații avansate ar putea fi ca și cum nativii americani îl întâlnesc pe Columb. Asta nu a ieșit atât de bine”, a spus Hawking.

Descoperire care schimbă istoria planetei: Anomalii uriașe găsite în interiorul Pământului

Cu toate astea, creatorii mesajului BITG de la NASA privesc către o altă latură a istoriei omenirii și ajung la o concluzie mult mai optimistă. Ei cred că dacă omenirea va dori să se aventureze dincolo de planeta noastră, un mic ajutor din partea vecinilor noștri galactici ar putea fi de apreciat.

NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
Descoperirile științifice legate de univers au demonstrat că acestea sunt practic fără limite, iar omenirea este entuziasmată atunci când primește noi vești de dincolo de lumea noastră....
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#civilizatii extraterestre, #mesaj extraterestri, #Arecibo, #contact extraterestri, #extraterestrii, #NASA, #SETI institute , #fenomen