Ciuperci otrăvitoare expuse la vânzare într-o piață din Alba Iulia. Inspectorii sanitar-veterinari le-au confiscat și distrus

Autor: N.G.
Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 15:34 13637 citiri
Ciupercile au fost confiscate și distruse FOTO DSVSA Alba

Inspectorii DSVSA Alba au confiscat o cantitate de 16 kilograme de ciuperci supectate ca fiind otrăvitoare, care erau expus pentru vânzare într-o piață din Alba Iulia.

Vânzătorul nu avea acte de proveniență, iar marfa sa a fost distrusă, în conformitate cu normativele sanitare veterinare în vigoare. Astfel de ciuperci nu sunt destinate consumului uman și pot reprezenta un real pericol pentru sănătatea consumatorilor, susțin reprezentanții DSVSA.

Controlul a avut loc marți, 27 septembrie, împreună cu reprezentanți ai poliției. Unul dintre comercianții aflați în piață a expus spre comercializare ciuperci fără a deține vreun document privind proveniența, calitatea și conformitatea produsului.

Persoana în cauză a declarat inspectorilor DSVSA Alba că nu a existat nici un cumpărător pentru ciupercile expuse, iar întreaga cantitate adusă a pus-o la dispoziția autorităților pentru a fi distrusă. În urma controlului s-a constatat că ciupercile au fost culese din pădurea de la marginea orașului Zlatna.

Astfel de controale vor continua în toate piețele din județul Alba. Conform legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în piețe este permisă comercializarea doar a produselor alimentare care fac obiectul specificat în documentul sanitar-veterinar emis de autoritatea competentă locală, respectiv DSVSA Alba. De asemenea, în piețe pot fi vândute doar produse pentru care se deține atestat de producător sau produse care provin din unități autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor”, se precizează într-un comunicat al instituției.

Un număr de 16 persoane au ajuns în ultima lună la Spitalul Județean Alba cu intoxicații provocate de consumul de ciuperci.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii