Prânz mortal la o masă în familie. Trei oameni au decedat după ce femeia care i-a invitat le-a gătit ciuperci otrăvitoare

Luni, 14 August 2023, ora 21:08
5586 citiri
Prânz mortal la o masă în familie. Trei oameni au decedat după ce femeia care i-a invitat le-a gătit ciuperci otrăvitoare
Ciuperci gătite FOTO Pixabay

Trei persoane au murit după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare la o masă în familie, în Australia, un caz care intrigă întreaga ţară, după ce australianca care le-a gătit nu a păţit nimic, relatează AFP.

Erin Patterson, în vârstă de 48 de ani, a pregătit masa şi i-a aşteptat pe socrii săi, Don şi Gail, la 29 iulie, dar şi pe Ian Wilkinson, un pastor, şi pe soţia acestuia, Heather.

Această locuitoare din Leongatha, un orăşel situat la două ore cu maşina de Melbourne, a gătit vită Wellington, o specialitate englezească, şi a decis să o servească cu ciuperci, o alegere fatală, deoarece cele alese, Amanites phalloïdes, sunt otrăvitoare.

Ian Wilkinson este în continuare internat, în stare critică, dar stabilă.

Erin Patterson, care a fost spitalizată după masă, a scăpat fără sechele, ceea ce o plasează în centrul unor bănuieli.

Amanites phalloïdes, cunoscute şi sub numele de ”crăiţe verzi”, ”caliciul morţii” sau ”bureţii viperei” pot fi confundate cu uşurinţă cu specii comestibile.

Toxinele puternice pe care le conţin pot dăuna grav ficatului şi rinichilor.

În prezent nu există un antidot al intoxicării cu această ciupercă.

Singura ”supravieţuitoare” fără probleme majore după această masă, Erin Patterson a atras asupra sa bănuielile.Ea a declarat luni că a cumpărat ciupercile de la un magazin asiatic, fără să aibă habar că sunt periculoase.

”Sunt devastată la ideea că aceste ciperci au putut contribui la aceste morţi. Repet că n-aveam absolut niciun motiv să rănesc persoane pe care le iubeam”, a subliniat australianca într-o declaraţie de presă, citată de ABC News.

Ea a spus că interogatoriul său la poliţie a fost ”terifiant”.

Soţul său, Simon, fiul celor două victime, nu a fost prezent la masă. Cei doi soţi trăiesc despărţiţi de ceva timp.

”Am fost apropiată de părinţii lui Simon mult timp. Relaţia noastră amicală a continuat după despărţirea de fiul lor”, a declarat ea.

Poliţia a anunţat iniţial că copiii lui Erin Patterson erau prezenţi în casă, dar nu au mâncat. Însă Erin a declarat că aceştia s-au dus să vadă un film înainte de masă, potrivit ABC News.

Ea a dezvăluit că i-a minţit pe anchetatori. Ea a folosit un dezhidrator la pregătirea ciupercilor. Întrebată despre acest lucru de către soţul său, ea a intrat în panică şi s-a dus să-l arunce la gunoi, de frica pierderii tutelei copiilor.

Cu toate acestea, ea nu a fost inculpată, iar poliţia nu a furnizat vreo informaţie care să indice că este vorba despre o faptă voită.

Mai mulți minori, inculpați pentru atacul din Sydney. Ce au descoperit autoritățile în timpul perchezițiilor
Mai mulți minori, inculpați pentru atacul din Sydney. Ce au descoperit autoritățile în timpul perchezițiilor
Cinci adolescenţi au fost inculpaţi pentru terorism în urma unei investigaţii asupra unui atac cu armă albă de la o biserică din Sydney din aprilie în care două persoane au fost...
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
O femeie din Australia condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani contestă sentința și spune că ar trebui anulată. Ea e de părere că femeile nu ar trebui considerate...
#ciuperci otravitoare, #oameni morti, #pranz, #masa in familie, #Australia , #Australia