Cum l-au împachetat Ciolacu și Hunor pe Ciucă la conferința dedicată măsurilor sociale

Marti, 12 Aprilie 2022, ora 09:45
4092 citiri
Cum l-au împachetat Ciolacu și Hunor pe Ciucă la conferința dedicată măsurilor sociale
Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor FOTO / Hepta

Liderul PSD Marcel Ciolacu și președintele UDMR Kelemen Hunor l-au convins pe liderul PNL Nicolae Ciucă să vorbească la final în conferința dedicată pachetului de sprijin financiar pentru populație, pe motiv că, în calitate de premier, trebuie să prezinte detaliat măsurile, susțin surse politice pentru ziare.com.

Ciucă a picat în capcană. La final, după ce au punctat electoral, Ciolacu și Hunor s-au retras, iar Ciucă s-a trezit înconjurat de miniștrii PSD. Între timp, televiziunile au tăiat conferința. Mai mulți liberali sunt nemulțumiți de prestația premierului, însă n-au curajul să-l critice.

La finalul discuțiilor din coaliția de guvernare despre măsurile de sprijin financiar, cei trei lideri au negociat ordinea la microfon pentru conferința de presă. În mod normal, Nicolae Ciucă ar fi trebuit să vorbească primul, în calitate de lider al Guvernului care va impune pachetul social.

Însă Ciolacu și Hunor s-au aliat: i-au propus premierului să vorbească la final, ca să aibă mai mult timp pentru detalii. După o scurtă ezitare, Nicolae Ciucă a acceptat.

La microfon, primul care a luat cuvântul a fost președintele PSD Marcel Ciolacu, la oră de maximă audiență. Ciolacu, flancat de Ciucă și de Hunor, a transmis un mesaj scurt și clar către propriul electorat, apoi a luat cuvântul Kelemen Hunor, care a urmat aceeași tactică. La final, Ciolacu și Hunor i-au dat cuvântul premierului Ciucă și s-au retras de la microfon. Vizibil încurcat, Nicolae Ciucă a încercat să-i oprească pe cei doi, pomenind de unitatea coaliției de guvernare. Dar Ciolacu și Hunor au zâmbit și au părăsit pupitrele.

În locul celor doi au venit patru miniștri, trei dintre ei fiind de la PSD: Adrian Câciu (Finanțe), Gabriela Firea (Familie) și Adrian Chesnoiu (Agricultură). Un singur ministru a reprezentat PNL, însă și acela e mai degrabă tehnocrat – Marcel Boloș, interimar la Fonduri Europene. Toate televiziunile de știri au transmis discursul premierului – citit de pe foaie - doar câteva minute, apoi au tăiat conferința și au dat legătura în studio. În timp ce Nicolae Ciucă anunța cifre peste cifre, partenerii de guvernare Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor butonau, de zor, telefonul.

Ambuscada în care a picat generalul Ciucă a stârnit nemulțumire în PNL. „La conferință, Marcel Ciolacu a jucat foarte bine rolul de premier, iar Ciucă și Hunor păreau secunzii săi.

PNL nu va avea nimic de câștigat din punct de vedere electoral de pe urma acestui pachet. PSD e întotdeauna marele câștigător când vine vorba de măsuri sociale. Poate mai punctează și Ciucă la capitolul imagine, dar el nu reușește să transfere din popularitatea sa către partid”, susțin surse din conducerea PNL pentru ziare.com. Însă nimeni nu are curajul să-i spună generalului în față că a fost împachetat de Ciolacu și Hunor.

La final, când jurnaliștii au adresat întrebări incomode legate de impactul financiar al măsurilor, premierul a fost nevoit să se descurce singur – uneori a mai pasat întrebările către ministrul de Finanțe Adrian Câciu. Relaxați, Ciolacu și Hunor au urmărit conferința cu atenție, dar fără nicio îngrijorare.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#ciuca, #Hunor, #Ciolacu, #Ciolacu PSD, #PNL, #UDMR , #pnl-psd