Un nou concept de senzatie marca Citroen: GQ (Galerie foto)

Vineri, 05 Martie 2010, ora 14:59
1264 citiri
Un nou concept de senzatie marca Citroen: GQ (Galerie foto)

Desi a expus deja doua concepte futuristice noi in cadrul Salonului Auto de la Geneva, Citroen nu se cuminteste. Constructorul francez vrea cu tot dinadinsul sa impresioneze si o face si de aceasta data cu un nou concept, botezat GQ, si destinat sa ofere o experienta deosebita barbatilor.

Noutatea absoluta o reprezinta trenul de propulsie hibrid, ascuns sub caroseria robusta, care include un motor pe benzina de 1.6 litri, cu patru cilindri si injectie directa, ajutat de o unitate electrica. Resursele ii permit conceptului sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in doar 4.5 secunde si sa atinga o viteza maxima de 250 km/h, performante comparabile cu cele ale unui model de performanta.

Chiar si asa, modelul nu face compromisuri in materie de emisii, valoarea oficiala anuntata de producator fiind de numai 80 g/km.

Francezii au fost destul de zgarciti in ceea ce priveste detaliile, lasand sa se inteleaga doar ca exercitiul de design, creat in colaborare cu revista GQ, nu va avea o finalitate concreta, adica un produs de serie.

Liniile conceptului au fost trasate de editorul Dylan Jones, iar masina a prins viata in mainile echipei lui Mark Lloyd, omul care a desenat si DS3.

Continuarea pe Automarket.ro

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#concept Citroen GQ , #stiri Citroen