Un nou concept de senzatie marca Citroen: GQ (Galerie foto)

Vineri, 05 Martie 2010, ora 14:591126 citiri
Un nou concept de senzatie marca Citroen: GQ (Galerie foto)

Desi a expus deja doua concepte futuristice noi in cadrul Salonului Auto de la Geneva, Citroen nu se cuminteste. Constructorul francez vrea cu tot dinadinsul sa impresioneze si o face si de aceasta data cu un nou concept, botezat GQ, si destinat sa ofere o experienta deosebita barbatilor.

Noutatea absoluta o reprezinta trenul de propulsie hibrid, ascuns sub caroseria robusta, care include un motor pe benzina de 1.6 litri, cu patru cilindri si injectie directa, ajutat de o unitate electrica. Resursele ii permit conceptului sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in doar 4.5 secunde si sa atinga o viteza maxima de 250 km/h, performante comparabile cu cele ale unui model de performanta.

Chiar si asa, modelul nu face compromisuri in materie de emisii, valoarea oficiala anuntata de producator fiind de numai 80 g/km.

Francezii au fost destul de zgarciti in ceea ce priveste detaliile, lasand sa se inteleaga doar ca exercitiul de design, creat in colaborare cu revista GQ, nu va avea o finalitate concreta, adica un produs de serie.

Liniile conceptului au fost trasate de editorul Dylan Jones, iar masina a prins viata in mainile echipei lui Mark Lloyd, omul care a desenat si DS3.

Continuarea pe Automarket.ro