Oficial: Iata noul Citroen C3

Luni, 29 Iunie 2009, ora 12:091656 citiri
Oficial: Iata noul Citroen C3

A doua generatie a reprezentantului Citroen in segmentul mic isi arata formele. C3 devine mai agresiv si mai atragator.

Citroen a publicat luni dimineata primele fotografii si informatii oficiale legate de noua generatie a lui C3, reprezentantul marcii in segmentul subcompact. Cu un look fresh, dar cu o alura care aminteste inca de formele precedentei generatii - care va ramane in vanzare in paralel cu cea noua, noul Citroen C3 mizeaza pe cartea agresivitatii.

La exterior, partea frontala este cea care iese prima in evidenta. Grila frontala este preluata aproape identic de la fratele mai mic C1, fiind insa proportionata la scara, in timp ce blocurile optice se inscriu in stilul nou Citroen, abordand problema in stilul conceptului Hypnos. Noul Citroen C3 este vizibil mai lung decat predecesorul sau, avand opt centimetri in plus fata de generatia anterioara. Cu toate acestea, Citroen C3 promite sa fie mult mai usor de manevrat prin oras, diametrul de bracaj reducandu-se cu nu mai putin de un metru si ajungand acum la 10.2 metri.

La interior, principala noutate este reprezentata de pabrizul panoramic de mari dimensiuni, care se continua pana aproape de mijlocul plafonului. Pentru a scoate in evidenta aparitia sa, Citroen a ales sa il boteze in mod special, numele oficial al parbrizului fiind Zenith. Acesta este o dotare optionala pe C3 si vine in completarea unor elemente interesante, precum sistemul audio RD4 MP3, pachetul de navigatie MyWay si kitul denumit USB Box. Portbagajul noului C3 ajunge la 300 de litri, o valoare buna in comparatie cu ceilalti reprezentanti ai segmentului.

La capitolul motorizari, Citroen scoate in fata motorul HDi de 1.6 litri si 90 CP cu filtru de particule, emisiile si consumul acestuia fiind extrem de reduse, cu un record de 99 de grame CO2/km. Este vorba de aceeasi unitate prezenta in dotarea lui Peugeot 207. Iubitorii motorizarilor diesel vor putea sa se bazeze, de asemenea, pe un HDi de 110 CP, in timp ce fanii benzinei se vor putea apleca asupra unitatilor VTi de 1.4 litri si 95 CP sau de 1.6 litri si 120 CP. Va lipsi la startul carierei de piata a noii generatii sistemul StopStart, decizia inginerilor Citroen fiind una surprinzatoare avand in vedere faptul ca acest pachet poate fi comandat fara probleme pe actuala generatie.

Noul Citroen C3 va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt, alaturi de "fratele" high-class DS3, comercializarea sa in Europa urmand sa debuteze la inceputul lunii noiembrie. Noul C3 va fi fabricat in Franta.

Cititi mai multe pe Automarket.ro