Citroen pregateste un C6 hibrid cu emisii de doar 100 g/km

Joi, 16 Iulie 2009, ora 19:52510 citiri
Citroen pregateste un C6 hibrid cu emisii de doar 100 g/km

Citroen pregateste o versiune hibrida a modelului C6, capabila sa emita doar 100 g/km. Trenul de rulare hibrid va include un motor diesel si unul electric, ambele reusind sa livreze 163 de cai putere.

Pe masura ce noile norme de poluare se inaspresc, toti constructorii auto mondiali cauta solutii pentru reducerea emisiilor de CO2. In acest sens, Citroen anunta lansarea unei noi versiuni a modelului C6, capabila sa ofere o alternativa ecologica celor care isi doresc un model din clasa business.

Conceptul care va sta la baza versiunii de serie ar putea debuta in premiera mondiala la Frankfurt, in toamna acestui an. Versiunea ecologica va fi capabila sa emita mai putin de 100 de g/km multumita unui tren de rulare hibrid si unor accesorii aerodinamice. Potrivit informatiilor preliminare, Citroen tinteste atingerea unui coeficient aerodinamic 0.24, versiunea urmand sa primeasca indicativul "cx", inaugurat pe varful de gama din 1974.

Trenul de rulare include un propulsor diesel si un motor electric pozitionat pe axa spate, cele doua unitati fiind capabile sa livreze in total 163 de cai putere. Cel mai probabil, trenul de rulare va fi o copie a celui utilizat pe conceptul Prologue, prezentat anul trecut de fratii de alianta Peugeot, la Paris.

Cititi mai multe pe Automarket.ro