Citroen DS3, viitoarea arma a francezilor in WRC

Marti, 05 Mai 2009, ora 10:55943 citiri
Citroen DS3, viitoarea arma a francezilor in WRC

Citroen va renunta la actualul C4 WRC in favoarea viitorului DS3 GT, pentru a putea indeplini reglementarile FIA din 2011.

Suprematia celor de la Citroen in Campionatul Mondial de Raliuri ar putea fi continuata in anii urmatorii de un alt model dezvoltat de divizia sportiva a constructorului francez. Actualul C4 WRC ar urma sa fie substituit in urmatorii ani de un model mai mic, capabil sa respecte noile reglementari FIA.

Cel mai probabil, constructorul francez de automobile ar putea sa introduca in WRC o versiune sportiva a viitorului DS. Varianta de competitie a modelului ar urma sa se numeasca DS3 GT si sa respecte normele FIA din 2011.

Francezii urmeaza astfel exemplul rivalilor de la Ford care au anuntat deja, cu ceva timp in urma, ca vor renunta la actualul Focus in favoarea noului Fiesta.

In prezent exista speculatii privind debutul unui DS3 in faza de concept in editia de anul viitor a Campionatului Mondial de Raliuri. Noua tehnologie va putea fi astfel testata minutios inainte de debutul oficial programat pentru 2011.

Cititi mai multe pe Automarket.ro