Cel mai tare concept al anului: Citroen GT (Galerie foto)

Luni, 06 Octombrie 2008, ora 09:012981 citiri
Cel mai tare concept al anului: Citroen GT (Galerie foto)

Standul Citroen a gazduit la Paris un concept care a primit laude unanime din partea jurnalistilor si oficialilor prezenti la Salonul Auto din capitala Frantei.

Numele sau este GT Concept si a fost dezvaluit cu mare fast, dupa o perioada de teasing extrem de bine pusa la punct de catre constructorul francez.

Practic, noul GT Concept a eclipsat toate celelalte premiere de la standul Citroen, lansarea oficiala a lui C3 Picasso - principala noutate din gama francezilor - trecand aproape neobservata. Daca largim unghiul de vedere, GT Concept a reusit sa smulga aplauze din partea tuturor constructorilor prezenti cu stand la Paris, fiind, de departe, cel mai aclamat concept al evenimentului.

GT Concept este un prototip gandit pentru a uni lumea virtuala si cea reala. Conceput in colaborare cu creatorii jocului video Gran Turismo, ajuns la cea de-a cincea serie pe Playstation, GT este remarcabil nu doar prin formele sale extrem de agresive ci si prin faptul ca este 100% functional. Desi la prima vedere ar putea parea un simplu exercitiu de design menit sa scoata in evidenta jocul Gran Turismo 5 si sa fie prezent exclusiv in format digital, GT Concept profita de intregul know-how al inginerilor Citroen si abordeaza altfel problema prototipurilor care au doar rol de exponat.

Citroen GT se autodenumeste un membru al familiei Citroen prin liniile clasice aduse insa la extrem din partea frontala. Caroseria sportiva se impaca perfect cu jantele de 21 de inch si cu usile de tip fluture. Un element special dezvoltat pentru a aparea in premiera pe GT Concept este vopseaua alb-cenusiu care, conform designerilor Citroen, da impresia de miscare chiar si daca masina sta pe loc.

Interiorul extrem de avansat din punct de vedere tehnologic iese in evidenta prin cele doua scaune sport acoperite cu piele neagra si dotate cu centuri cu prindere in patru puncte. Unul dintre materialele utilizate de catre designerii Citroen - cuprul - este extrem de rar intalnit in industrie, insa efectul sau la bordul lui GT este remarcabil. Datele importante legate de rulare sunt afisate pe un display LED asezat chiar deasupra volanului.

Asa cum se obisnuieste in ultimul timp, Citroen a pregatit un tren de rulare 100% ecologic pentru GT Concept. Astfel, in contrast evident cu infatisarea sa demonica, Citroen GT dispune de un propulsor pe baza de hidrogen, tehnologia celulelor de combustibil fiind la ea acasa.

Stire preluata de pe site-ul Automarket.ro