Firma de salubritate din Sectorul 6, amendată cu 5.000 de lei. „Din mașinile lor curge gunoi și zeamă de gunoi. E un contract din 1999!”

Joi, 19 August 2021, ora 19:55 2581 citiri
Amendă maximă pentru operatorul de salubritate FOTO Facebook/ Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat joi, 19 august, că firma de salubritate care are contract pe raza acestui sector a fost amendată cu suma maximă de 5.000 de lei din cauza faptului că mașinile de gunoi sunt neconforme, și că mai mult murdăresc orașul.

„Amenzi pentru operatorii de salubritate care activează pe raza Sectorului 6 și din ale căror mașini curge gunoi și zeamă de gunoi.

Am dispus Poliției Locale să urmărească atent salubriștii, pe toți, și sa-i amendeze pe cei cu utilaje neconforme. Nu mai stam la discuții, treaba acestor operatori este sa facă curat, nu sa murdărească.

Altfel, în scurt timp vom scoate la licitație delegarea serviciului de salubrizare. S-a muncit mult la studiul de oportunitate pentru a-l dimensiona corect (trasee, cantități, necesar utilaje, resurse umane, operațiuni mecanizate, sute de puncte de colectare selectivă etc).

Actualul operator funcționează pe baza unui contract din 1999 (!!), contract indexat și reindexat și cu insuficiente pârghii de monitorizare și control din partea Primăriei. Nu știu ce au păzit predecesorii mei în toți acești ani. În fine, tot ce va pot garanta este ca vom avea o competiție corectă, o licitație transparenta, și un contract cu indicatori clari de calitate a serviciului care sa permită o monitorizare ca la carte.

Până atunci, trecem la amenzi. Poliția locală monitorizează. Dacă observați operatori cu mașini din care curge zeamă de gunoi, sunati pe loc la Poliţia Locală, nu puneți pe Facebook, pentru că să îi poată identifica în timp real”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News