Ciprian Ciucu vs Violeta Alexandru. Cine e favorit în cursa pentru șefia PNL București

Vineri, 23 Iulie 2021, ora 15:23 3142 citiri
Violeta Alexandru și Ciprian Ciucu, pe vremea când erau aliați FOTO Facebook / Violeta Alexandru

Ciprian Ciucu, susținut de premierul Florin Cîțu, și Violeta Alexandru, susținută de Ludovic Orban, se vor confrunta sâmbătă pentru șefia organizației PNL București. Cum se împart sectoarele.

Ciprian Ciucu e sprijinit în proporție de 90% de sectoarele 6, 2 și 4, susțin surse politice pentru ziare.com. În prezent, Ciucu conduce Organizația PNL Sector 6, pe care o controlează în mare măsură. Totuși, mai sunt și adepți ai președintelui Ludovic Orban. Pavel Popescu, președintele PNL Sector 4, și Monica Anisie, liderul PNL Sector 2, fac parte din echipa premierului Florin Cîțu la congresul din toamnă, deci sunt tot de partea lui Ciucu.

Ciprian Ciucu a negociat și cu Ludovic Orban, și cu premierul Florin Cîțu susținerea pentru congres. Ambii i-au promis șefia PNL București și candidatura pentru Primăria Capitalei la alegerile locale din 2024, susțin sursele citate. În final, Ciucu a ales să meargă cu Cîțu.

Violeta Alexandru e susținută de filialele 3 și 5, pe care Ludovic Orban le controlează cu mână de fier. Diferența va fi făcută de PNL Sector 1, filială împărțită. Președintele Sebastian Burduja e de partea premierului Cîțu, însă majoritatea delegaților din Sectorul 1 sunt pro-Orban.

"Ciucu e favorit, pentru că mulți delegați din Sectoare au o relație foarte rece cu Violeta Alexandru, chiar dacă sunt de partea lui Orban în competiția cu Cîțu. Nu va fi un vot pro-Ciucu, ci un vot anti- Violeta Alexandru", susțin sursele citate.

În cazul în care Ciprian Ciucu va câștiga șefia PNL București, iar Florin Cîțu se va impune la Congresul PNL în fața lui Orban, în 2024 Ciucu va fi candidatul PNL pentru Primăria Capitalei. Dacă Orban se impune, candidat la locale va fi Nicușor Dan, aflat într-o relație foarte apropiată cu actualul șef al PNL.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News