Cum va arăta Lacul Morii în 2022. Lucrările de modernizare au început oficial FOTO

Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 11:59 7592 citiri
Primăria Sectorului 6 a început amenajarea Lacului Morii FOTO Primaria Sector 6

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, a început miercuri, 29 septembrie 2021, reamenajarea digului Lacului Morii.

Lucrarea face parte din proiectul de regenerare urbanistică a zonei Lacului Morii - Crângași – Giulești pentru promenadă, relaxare și activități sportive, a transmis primăria.

Faza I - cuprinde zona dintre baraj și podul Insulei Lacului Morii, cu o lungime de 2.155 metri, suprafața pentru promenadă va avea 10.344 de metri pătrați, iar pista de alergare va fi amenajată pe toată lungimea.

Proiectul de reabilitare mai constă în: asfaltare, înlocuire pavaj, montare bănci, pergolă lemn, stâlpi de iluminat rețea promenadă, stâlpi de iluminat taluz, balustrade metalice, coșuri de gunoi, sistem de supraveghere video, scări cu acces pentru persoanele cu dizabilități și tot ce este necesar pentru a transforma acest spațiu cu apus superb într-o zonă de promenadă.

Investiția este estimată la 27,4 milioane de lei și ar urma să fie finalizată într-un an.

Faza II - realizată în urma unui concurs de soluții organizat împreună cu Ordinul Arhitecților din România și va cuprinde Insula și zona adiacentă.

Anunțul a fost făcut și de primarul Ciprian Ciucu

„Mâine dimineață (n.r. - miercuri, 29 septembrie) începem lucrările de amenajare a digului Lacului Morii, pentru promenadă și mișcare, locul cu cel mai frumos apus din București. Am dat deja ordinul de începere a lucrărilor. Iluminat, pistă de alergare, bănci, coșuri de gunoi, amenajări peisagistice etc.

Zona extinsă a Lacului Morii, inclusiv insula, face deja obiectul unui concurs de soluții demarat de către Primăria Sectorului 6 împreună cu Ordinul Arhitecților!

P.S. Văd că unii primari au ieșit cu raporte de activitate, la un an de la alegeri. Eu mi-am preluat mandatul în data de 22 octombrie, așa că voi veni cu un raport de activitate sincer, cu reușite și nereușite, până în 22 octombrie 2021”, a transmis primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza chefdevorba
chefdevorba
rank 1
macar pista de alergare din tartan sa faca