Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: Am dispus o analiza economica. Nu se poate sa avem cheltuieli de functionare la nivelul acesta

Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 22:48
2939 citiri
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: Am dispus o analiza economica. Nu se poate sa avem cheltuieli de functionare la nivelul acesta
Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat ca a solicitat o analiza economica, in contextul cheltuielilor mari de functionare ale autoritatii locale.

"Avem 960 de milioane bugetul nostru. Pe analiza pe care am facut-o reiese ca pentru investitii avem din fonduri proprii de la buget doar 100 de milioane grosso modo. Fonduri europene - nimic, pentru ca avem o foarte slaba capacitate la Serviciul de Implementare de Proiecte (...). Am dispus o analiza economica, sa vedem si noi cate contracte de paza avem (...). Avem 400 de politisti locali, doua contracte de paza la Administratia Scolilor, unul la DGASPC, altul la Administratia Pietelor. Cate contracte de IT avem? Cate contracte de salubritate avem? Ca avem nu cu URBAN toti, avem unii cu unii, altii cu altii (...). Trebuie sa avem o eficientizare a categoriilor de cheltuieli, pentru ca nu se mai poate. Nu se poate sa avem cheltuieli de functionare la nivelul acesta", a spus Ciprian Ciucu, in sedinta Consiliului Local de marti.

Potrivit acestuia, s-au facut diferite proiecte, mai ales in zona DGASPC. "Unele sunt esentiale, altele nu si atunci trebuie sa facem o analiza sa vedem conform legii ce servicii suntem obligati sa dam populatiei, ce servicii sunt date si sunt foarte bine primite de populatie. (...) La DGASPC avem 15 autoturisme plus opt utilitare. Deci, cati soferi? (...) Sunt informat ca s-au facut angajari pe criterii de rudenie (...). Nivelul de cheltuieli pe DGASPC este cel mai mare din tara", a sustinut edilul.

El a mentionat ca nu poate preciza cu cat va fi redus personalul autoritatii locale, ca se face o analiza functionala. "Sunt bani care lipsesc din investitii, nu am nimic cu nimeni, e vorba doar de o politica de eficientizare a cheltuielilor. (...) Tot ce ma intereseaza e sa eficientizam, macar sa avem si noi banii aia de cofinantare, pentru ca mi-am propus sa avem o Directie de Fonduri Europene", a subliniat Ciprian Ciucu.

Conform acestuia, cei mai multi bani se scurg in contracte. "Am gasit contracte cu televiziuni, am gasit contracte facute ca sa fie (...). Nu mi se pare normal ca Directia de Investitii sa nu stie ce investitii se intampla in administratii. (...) Nu a existat o viziune coerenta", a afirmat primarul. In ceea ce priveste proiectul de amenajare a Lacului Morii, el a spus ca a solicitat ADP sa contracteze proiectul tehnic pe baza caruia la primavara autoritatea locala sa dea drumul la lucrari.

Referitor la Insula Lacul Morii, el a spus ca primarul general, Nicusor Dan, are de gand sa intervina. In caz ca acesta nu are buget, Ciprian Ciucu a mentionat ca va propune ca Ordinul Arhitectilor sa organizeze un concurs de solutii. "Avem nevoie de un concurs de solutii international si o sa va propun un parteneriat cu (...) Ordinul Arhitectilor din Romania", le-a transmis el consilierilor locali Sector 6.

Au fost alesi viceprimarii cu care va lucra primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Ambii sunt membri USR PLUS

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Senatorul USR Irineu Darău a anunțat joi, 18 aprilie, că a depus un denunţ penal împotriva ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a primarului din Râşnov, Liviu-Cătălin Butnariu,...
#ciucu, #primar, #sector 6, #analiza, #audit , #stiri ciprian ciucu