Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Ce-l mai ține pe Ciprian Ciucu în PNL după alierea cu PSD: „Fără mine, alianța pe București s-ar destrăma în câteva zile”

Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 12:43
6219 citiri
Ce-l mai ține pe Ciprian Ciucu în PNL după alierea cu PSD: „Fără mine, alianța pe București s-ar destrăma în câteva zile”
Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu este împotriva alianței PNL-PSD FOTO Facebook / Ciprian Ciucu

Liberalul Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a afirmat într-un comentariu pe Facebook că reflectează la ideea demisiei din PNL după ce partidul din care face parte a ales să facă o alianță la guvernare cu PSD.

În cazul demisiei, Ciprian Ciucu, care este și liderul filialei PNL București, ar pierde scaunul de primar.

Ciprian Ciucu a comentat la o postare a scriitorului Alex Tocilescu, în care acesta analizează situația în care se regăsește edilul de la Sectorul 6.

Tocilescu este de părere că Ciucu, care s-a poziționat împotriva alianței cu PSD, este într-o situație delicată. Are de ales între a demisiona din PNL, ocazie cu care își pierde scaunul de primar, sau să rămână în partid - unde să facă opoziție, dar să fie izolat și tăiat de pe lista fondurilor de la Guvern. Pe de altă parte, liberalul de la Sectorul 6 ar putea să „tacă”, să se ocupe de sector și să fie votat pentru un nou mandat la alegerile viitoare.

"Ce faci când partidul în care ești, murdărel de felul lui, da’ treacă-meargă, se aliază cu cel mai jegos partid din România? O variantă ar fi să-ți dai demisia. [LATER EDIT: n-ar fi o variantă, că ai pierde și funcția; o înlocuim cu «rămâi în partid și faci opoziție pe față, critici tot ce se întâmplă, țipi, faci gălăgie», că dacă te dau ei afară până la urmă, tu rămâi totuși primar.] Frumos, onorabil, da’ în momentul ăla s-a dus și cariera ta politică, că nu mai pupi fonduri de la Guvern în vecii vecilor. Sigur, o să te laude oamenii pe Facebook, o să te dea drept exemplu de verticalitate, da’ cu verticalitatea nu prea poți să-ți cumperi nimic.

Varianta cealaltă ar fi să rămâi în partid și să taci. Îți vezi frumos de treaba ta la sector, mai faci un pod, mai mături o frunză, mai asfaltezi o stradă, faci bine la oameni, lumea te iubește, poate te mai votează o dată. Dar dacă stai acolo și nu zici nimic, mai ești un om bun? Cum te simți când te cheamă unii la o emisiune TV și te întreabă de furăciunile pe care le face guvernul pe care îl girezi cu tăcerea ta? Te face complice tăcerea, sau e doar prețul pe care-l plătești ca să faci o treabă bună? Și nu te doare tăcerea pe care o primești înapoi de la oamenii pe care-i prețuiești și care o să zică - și vor avea și ei dreptatea lor - că te-ai făcut frate cu dracul ca să treci puntea?”, notează scriitorul.

Într-un comentariu la această postare, Ciprian Ciucu precizează că s-a gândit la varianta unei eventuale demisii, dar în acest scenariu „alianța pe București s-ar destrăma în câteva zile”.

„M-am gândit. Și mă gândesc. Ceea ce mă ține este că fără mine, si știu ce vorbesc, alianța pe București s-ar destrăma în câteva zile. Nicușor Dan ar fi pe nicăieri în acest context și 3 ani ar trece degeaba. Reflectez”, a relatat edilul.

Vineri, 5 noiembrie, Ciprian Ciucu s-a arătat împotriva unei alianțe între PNL și PSD și subliniază că liberalii ar trebui să caute refacerea coaliției de guvernare alături de PSD.

"Eu, în acest moment, nu susţin formarea acestei alianţe (PNL-PSD). Sunt unul dintre cei mai vehemenţi membri ai Biroului Politic Naţional care a spus acest lucru. Deci nu îmi doresc refacerea USL, ca să fie foarte clar. (...) Dacă se reface, la nivel local e una, la nivel guvernamental e alta, pentru că nu o să îmi stric eu majorităţile pe care le-am gândit din campania electorală numai pentru că la nivel guvernamental se schimbă lucrurile”, a subliniat edilul.

De altfel, în ședința de luni seară a liberalilor, Ciucu a votat împotriva alianței cu PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#ciprian ciucu, #opozitie PNL PSD, #alianta pe bucuresti, #ciucu demisie pnl, #NIcusor Dan , #stiri ciprian ciucu