Tone de praf și mizerie, adunate de pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Sectorul 6, în prima zi a campaniei de curățenie FOTO

Miercuri, 26 Octombrie 2022, ora 18:27 11979 citiri
Praf adunat la bordură, pe Bd. Iuliu Maniu FOTO Facebook / Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat miercuri, 26 octombrie, că aproximativ cinci tone de gunoaie, frunze și maldăre de praf au fost adunate de pe bulevardul Iuliu Maniu în patru ore.

În prima parte a zilei, edilul anunțase că a fost începută acțiunea de curățare a bulevardului. Potrivit planului, în fiecare zi de miercuri, între orele 10:00 și 14:00, șoferii nu își mai pot parca mașinile lângă bordură.

”Mizerie mare la bordură, canale înfundate, praf toxic, plin de microparticule adunate în ani de zile, afectează calitatea aerului și ne pun sănătatea în pericol!

5 tone de praf dintr-acesta, adunat la bordură, am strâns azi doar de pe un tronson de pe Bd. Iuliu Maniu. Praful este toxic, vântul îl ridică în aer.

Mutatul mașinilor odată pe săptămână nu este negociabil. Vom extinde programul, vom monta indicatoare pentru ca în intervale orare bine stabilite, cu o frecvență clară, să nu se mai parcheze la bordură pentru ca salubristul să își poate face treaba ca lumea și nu doar să dea cu apă pe stradă...”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Edilul a postat fotografii pentru ca oamenii să se convingă ”ce ajunge în plămânii lor” și că inconfortul de a muta mașina o dată pe săptămână ”nu e mare raportat la beneficii.”

Ciucu a transmis un avertisment și companiei Urban SA, spunând că vor urma amenzi dacă nu își echipează corespunzător angajații.

Potrivit primarului, aproape 90% dintre cei care au avut maşinile parcate la bordură le-au mutat.

”Normalitatea este despre comportamente! Și nu este normal ca astfel de acțiuni simple să fie făcute cu sprijinul masiv al Poliției Locale. Să ne învațăm să ne respectăm reciproc”, a mai transmis Ciucu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News